ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού βουλευτές ΝΔ. και ΣΥΡΙΖΑ

Στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού βουλευτές ΝΔ. και ΣΥΡΙΖΑ

Επίσκεψη στις φυλακές Κορυδαλλού πραγματοποίησαν μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Σωφρονιστικού Κώδικα.

Ο βουλευτής κ. Α. Κουτσούμπας μαζί με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τάσο Κουράκη, Βασιλική Κατριβάνου και Στ. Παναγούλη είχαΝ τετ-α-τετ με τους «επώνυμους» που βρίσκονται έγκλειστοι στο Ψυχιατρικό τμήμα των φυλακών.

Σύμφωνα με το Βήμα, επειδή τούτες οι μέρες είναι δύσκολες σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα, και ιδιαίτερα σε αυτό του Κορυδαλλού, οι βουλευτές δεν θέλησαν να επισκεφθούν τις ανδρικές ή τις γυναικείες φυλακές, προφανώς για να μη συναντήσουν τους προφυλακισμένους για τρομοκρατικές επιθέσεις, αλλά και πρώην... συναδέλφους τους, όπως για παράδειγμα τον κ. Α. Τσοχατζόπουλο (που έχουν καταδικαστεί για μίζες κτλ.) ή τους έγκλειστους χρυσαυγίτες. Ζήτησαν να πάνε μόνο στο ψυχιατρείο, στο νοσοκομείο και στη... βιβλιοθήκη. Προφανώς σκέφθηκαν ότι τα μέρη αυτά είναι πιο ασφαλή.

Έτσι συνάντησαν τον κ. Λαυρεντιάδη, καταπονημένο, πλην όμως εύχαρι. Στους τοίχους του κελιού του είχε μερικές ζωγραφιές και έσπευσε αμέσως να τις παρουσιάσει στους βουλευτές: «Είναι οι πίνακες των παιδιών μου» τους είπε, αλλά δεν θέλησε να πει ούτε κουβέντα για τις βαρύτατες κατηγορίες που τον βαρύνουν. Ούτε παραπονέθηκε για τις συνθήκες κράτησής του (άλλωστε και στο νοσοκομείο και στο ψυχιατρείο είναι εντελώς διαφορετικές απ' ό,τι στα κελιά), απλώς ζήτησε αν είναι εύκολο να του τοποθετήσουν ευρωπαϊκού τύπου... τουαλέτα. Πάντως εδώ θα πρέπει να σημειώσω ότι ο κ. Κουράκης έλεγε ότι η κατάσταση της υγείας του κ. Λαυρεντιάδη είναι τέτοια που κανονικά έπρεπε να τον είχαν μεταφέρει σε κανονικό νοσοκομείο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, όπως είπαν, είναι η... φυματίωση που εξαπλώνεται στις φυλακές.

Οταν όμως οι τέσσερις βουλευτές επισκέφθηκαν τη βιβλιοθήκη του Κορυδαλλού, αντίκρισαν εκεί έναν παλιό (στους περισσότερους) γνώριμο. Τον επιχειρηματία κ. Κ. Γιαννίκο, ο οποίος μάλλον, όπως έλεγαν οι βουλευτές, βρισκόταν στον ιδανικότερο χώρο που μπορεί να υπάρξει σε φυλακή: αυτόν της βιβλιοθήκης. Φεύγοντας οι βουλευτές υποσχέθηκαν ότι πολύ σύντομα θα επισκεφθούν και το ψυχιατρείο γυναικών για να συναντήσουν και να συνομιλήσουν με την κυρία Βίκη Σταμάτη».