ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο «αντάρτικο» στην ΚΟ της ΝΔ για τη φορολογία των αγροτών

Νέο «αντάρτικο» στην ΚΟ της ΝΔ για τη φορολογία των αγροτών

32 βουλευτές, με επικεφαλής τον Ιορδάνη Τζαμτζή, κατέθεσαν ερώτηση στους συναρμόδιους υπουργούς. Συμφωνεί και ο Μιχ. Κάσσης του ΠΑΣΟΚ

Τη διαφωνία τους για τον τρόπο φορολόγησης των αγροτών, που έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις στον αγροτικό κόσμο, κατεβάζοντας εκ νέου τρακτέρ στους δρόμους, εξέφρασαν 32 βουλευτές της ΝΔ.

Το «αντάρτικο» για χάρη των αγροτών εκδηλώθηκε εκ νέου από βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι με επικεφαλής τον Δάνη Τζαμτζή απηύθυναν ερώτηση προς τους Γ.Στουρνάρα, Αθ.Τσαυτάρη, αλλά και τους Γ.Μιχελάκη, Κυρ.Μητσοτάκη, Γ.Μαυραγάνη και Χ.Θεοχάρη, ζητώντας αλλαγές στο νέο καθεστώς τήρησης βιβλίων εσόδων – εξόδων για τους αγρότες.

Ζητούν να ισχύσει το «κανονικό σύστημα φορολόγησης» των αγροτών που εφαρμόζεται σήμερα με την τήρηση βιβλίων εσόδων – εξόδων και την απόδοση του ΦΠΑ που προκύπτει και μείωση των εξοντωτικών συντελεστών και προστίμων, καθώς και να μην επιβληθεί τέλος επιτηδεύματος στους αγρότες.

«Όταν μιλάμε για έναν παραγωγό, δεν είναι έμπορος, δεν μπορεί να του επιβάλλεται τέλος επιτηδεύματος. Και τι προκαταβολή για τον επόμενο χρόνο να δώσουν; Πρώτον, δεν έχουν να δώσουν προκαταβολή και δεύτερον, είναι παράλογο. Τι προκαταβολή; Το χωράφι είναι ανοιχτό σε καταστροφές. Πώς ξέρεις τι θα παράγεις την επόμενη χρονιά;» δήλωσε ο Δάνης Τζαμτζής στο Mega.