ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεταφορά Δικαστηρίων Πειραιά: Η απάντηση του Β.Μιχαλολιάκου στο MEGA

Μεταφορά Δικαστηρίων Πειραιά: Η απάντηση του Β.Μιχαλολιάκου στο MEGA

Σε τηλεφωνική παρέμβαση, στην πρωινή εκπομπή του MEGA «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA», προέβη σήμερα ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Με αφορμή δημοσιεύματα εφημερίδων για τη μεταφορά των δικαστηρίων Πειραιά, στο κτίριο του πρώην Κεράνη. Αναλυτικά ο Δήμαρχος Πειραιά, τόνισε τα εξής:

Δήμαρχος Πειραιά: Θέλω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο να πω ότι αυτό έχει τελειώσει. Τα δικαστήρια δεν πρόκειται να φύγουν από το κέντρο του Πειραιά. Αυτό είναι μια ισχυρή διαβεβαίωση.

Δημοσιογράφος : Άλλο τι θέλετε εσείς και άλλο τι θα γίνει…

Δήμαρχος Πειραιά: Κατ’ αρχήν από κει ξεκινήσαμε. Η κοινωνία του Πειραιά και όχι μόνο, ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά όλοι οι φορείς του Πειραιά τάχθηκαν κατά της απομάκρυνσης των δικαστηρίων από το κέντρο της πόλης, συμπεριλαμβανομένων των δικηγόρων που σε μια πρωτοφανή συνέλευση ψήφισαν 412 εναντίον του να φύγουν και 9 μόνο υπέρ του να φύγουν!

Έχει ενημερωθεί ο Πρωθυπουργός της χώρας και ο Υπουργός Δικαιοσύνης έχει πάρει εντολή μαζί με το Δήμαρχο, να κάνουμε αυτοψία των δημοτικών χώρων που προσφέρονται για να κατασκευαστούν τα δικαστήρια.

Δημοσιογράφος: κ. Δήμαρχε διαβάζω στην «Καθημερινή», δεν ξέρω αν το ρεπορτάζ είναι ακριβές ή το διαψεύδετε, χθεσινή απόφαση είναι στο κτίριο των καπναποθηκών του Κεράνη στη περιοχή του Ρέντη θα γίνουν εκτεταμένες εργασίες βάσει τεχνικής έκθεσης της εταιρείας “ΘΕΜΙΣ” κατασκευαστική… έχει ολόκληρο ρεπορτάζ…

Δήμαρχος Πειραιά: Δεν θέλω να οξύνω το κλίμα με εκείνους που επεχείρησαν τη μεταφορά των δικαστηρίων, το ρεπορτάζ δεν είναι λάθος, λάθος είναι η ημερομηνία. Αυτό έγινε προ μηνός. Έχει λήξει το θέμα με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο.

Δημοσιογράφος: Είχε αποφασιστεί και έκανες ενέργειες και το ακύρωσες ή ισχύει και εσύ λες πάνω από το πτώμα μου;

Δήμαρχος Πειραιά: Ακριβώς αυτό, έκανα ενέργειες. Με εντολή Μαξίμου, με τον κ. Αθανασίου τον Υπουργό Δικαιοσύνης, επισκεφτήκαμε τους δημοτικούς χώρους που προσφέρονται για να κατασκευαστεί το νέο δικαστικό μέγαρο εντός του κέντρου του Πειραιά.

Πηγή: Piraeuspress.gr