ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στους πρόσφυγες ρίχνει το φταίξιμο για τον πνιγμό τους ο Βαρβιτσιώτης

Στους πρόσφυγες ρίχνει το φταίξιμο για τον πνιγμό τους ο Βαρβιτσιώτης

Απίστευτο και όμως αληθινό!

Ακόμα δεν έχουν βρεθεί όλα τα πτώματα των αδικοχαμένων ανθρώπων από την τραγωδία στο Φαρμακονήσι, ακόμα δεν έχουν στεγνώσει τα δάκρυα των διασωθέντων από τον πόνο της απώλειας για τα παιδιά, τις συζύγους και τις μανάδες που έχασαν και ο υπουργός Ναυτιλίας, αντί έστω να εξετάσει πρώτα τις καταγγελίες των ίδιων εάν και κατά πόσο ευσταθούν, πριν βιαστεί από μόνος του να βγάλει πόρισμα, φτάνει στο σημείο να κατηγορεί εμμέσως πλην σαφώς τα ίδια τα θύματα για έλλειψη «ναυτοσύνης»...

pic1

Βέβαια, είναι λογικό οι άνθρωποι στο Αφγανιστάν και στη Συρία να μην είχαν ...τη ναυτική κατάρτιση του υπουργού που έχει κάνει τον πλού Μύκονο-Γλυφάδα με το κότερό του αναρίθμητές φορές, αλλά αυτό δεν παύει να τους καθιστά θύματα!

pic2

Θύματα των πολέμων που ζουν στις χώρες τους, θύματα των Τούρκων λαθροδιακινητών και στο τέλος θύματα της κακής τους μοίρας... Τουλάχιστον να μην είναι θύματα εξυπνακισμών ...και αερολογιών. Πόσο μάλλον, όταν δεν πείθεται ούτε η ΕΕ ούτε ο ΟΗΕ από τις θέσεις του αρμόδιου υπουργού και ζητούν έρευνα και σαφείς απαντήσεις από τις ελληνικές Αρχές.

UN Flag

Ο ΟΗΕ ζήτησε έρευνα για την εξακρίβωση των συνθηκών του ναυαγίου στο Φαρμακονήσι

Τη διεξαγωγή έρευνας για την εξακρίβωση των συνθηκών του ναυαγίου στο Φαρμακονήσι, που στοίχισε την ζωή σε τουλάχιστον δύο μετανάστες, με άλλους 10 να φέρονται ως αγνοούμενοι, ζήτησε ο ΟΗΕ, αναφέρει σημερινό ρεπορτάζ που φιλοξενεί στην έντυπη έκδοσή της η βελγική εφημερίδα «De Standaard» υπό τον τίτλο: «Εξηγήσεις ζητά ο ΟΗΕ για τους νεκρούς μετανάστες». Επισημαίνεται πως, ήδη έχουν βρεθεί οι σοροί δύο αλλοδαπών, που εντοπίστηκαν στη θάλασσα, όταν το αλιευτικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν αναποδογυρίστηκε, οι δε διασωθέντες ανέρχονται σε 16.

A85EA19EB90AFC9D881323D281EC98BE

Eυρωπαίος Επίτροπος: «Φαίνεται να είναι μια υπόθεση αποτυχημένης μαζικής απέλασης»!

Χθες, ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης Νιλς Μούιζνιεκς είχε δηλώσει στο πρακτορείο ειδήσεων Asociated Press, ότι η ναυτική τραγωδία στο Φαρμακονήσι «φαίνεται να είναι μια υπόθεση αποτυχημένης μαζικής απέλασης»!

varvitsiotis-570

Δήλωση Βαρβιτσιώτη σε Ρ/Σ: «Ο Μούιζνιεκς και διάφοροι άλλοι θέλουν να προκαλέσουν πολιτικό θέμα στην Ελλάδα!»

«Ο κ. Μούζνιεκς και διάφοροι άλλοι, θέλουν να δημιουργήσουν πολιτικό θέμα στην Ελλάδα και είναι συνεχής αυτή η πίεση η οποία δεχόμαστε. Κανένας, ούτε από από το ΠΑΣΟΚ ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει ζητήσει να έρθει να ενημερωθεί και να του δείξουμε όλα τα στοιχεία τα οποία έχουμε στην διάθεσή μας. Να δείξουμε, δηλαδή, τι ακριβώς κάναμε.

Στο Αιγαίο κάνουμε καθημερινά μία μάχη. Η μάχη έχει να κάνει με δύο πράγματα. Πρώτα απ' όλα, στέλνουμε ένα μήνυμα, ότι τα σύνορά μας δεν είναι ξέφραγο αμπέλι και όποιος θέλει παίρνει μία βάρκα και μπαίνει μέσα στην Ελλάδα. Επιπρόσθετα, ακολουθούμε όλους τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Εθνικού Δικαίου.

pic3

Από εκεί και πέρα, κάθε μέρα γίνονται επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Μέχρι τώρα, είναι καταπληκτικό το αποτέλεσμα ότι δεν είχαμε καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής, τουλάχιστον στο Ανατολικό Αιγαίο. Το γεγονός ότι το Λιμενικό Σώμα έχει διασώσει πάνω από 3.500 ανθρώπους στη θάλασσα,άλλωστε, το αποδεικνύει.
Βεβαίως, σε μία θάλασσα με έξι μποφόρ, με ανθρώπους που είναι άναυτοι , με πάνω από 25 ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονταν σε ένα μικρό βαρκάκι, καταλαβαίνετε ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα. Και εδώ θέλω να στείλω ένα μήνυμα. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση, όλα αυτά να αποτελούν αντικείμενο μίας χαζής κομματικής εκμετάλλευσης. Δεν νομίζω ότι κανένας σήμερα θέλει να ανοίξουμε τις πύλες και να πούμε ότι όποιος μετανάστης θέλει μπαίνει στη χώρα και απολαμβάνει όλων των συνθηκών του ασύλου, ανεξαρτήτως αν το δικαιούται ή όχι».

pic4

«Δεν ισχύει καθόλου, ότι ρυμουλκούσαμε το σκάφος προς τις τουρκικές ακτές, φαίνεται και από τα στίγματα»

«Ας είμαστε ξεκάθαροι για το συμβάν. Το συγκεκριμένο σκάφος βρισκόταν ακυβέρνητο, έχοντας ξεμείνει από μηχανή, φώτα και οποιοδήποτε άλλο ναυτιλιακό όργανο , περίπου 2,5 μίλια ανατολικά από το Φαρμακονήσι , στη μέση γραμμή με την Τουρκία. Αμέσως έσπευσε στην περιοχή σκάφος του Λιμενικού για να μπορέσει να το ρυμουλκήσει, ενώ επιβιβάστηκαν πάνω και 2 άνδρες του Λιμενικού.

Δεν ισχύει καθόλου ότι το σκάφος του Λιμενικού ρυμουλκούσε το πλεούμενο με μεγάλη ταχύτητα προς την Τουρκία. Φαίνεται, εξάλλου από τα στίγματα τα οποία έχουμε στην διάθεσή μας και τα οποία είναι στην διάθεση του οποιουδήποτε τα ζητήσει. Το σκάφος του Λιμενικού οδηγούσε το πλεούμενο με τους παράνομους μετανάστες προς το Φαρμακονήσι. Στην διάρκεια αυτής της ρυμούλκησης οι μετανάστες , οι οποίοι πολλές φορές έρχονται σε πρώτη επαφή με το θαλάσσιο στοιχείο, φαίνεται ότι αντέδρασαν κάπως απότομα.

2BC3E74F469C863CFB6E2CDDA445E07A

Συγκεκριμένα, μία γυναίκα και ένα παιδί έπεσε στην θάλασσα, ενώ στη συνέχεια γυρίσανε όλοι προς την πλευρά που είχε πέσει η γυναίκα και το παιδί προς την θάλασσα , με αποτέλεσμα να ανατραπεί το σκάφος. Η γυναίκα και το παιδί, τελικά, που έπεσαν στην θάλασσα είναι από αυτούς που διασώθηκαν. Χάθηκαν, όμως, άλλες ανθρώπινες ζωές μέσα στη θαλασσοταραχή και με τουμπαρισμένο το σκάφος και αυτό είναι το τραγικό. Προφανώς κάποιοι εγκλωβίστηκαν κάτω από αυτό».

Διαβάστε επίσης:

Επείγουσα έρευνα για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Διεθνής Αμνηστία: Διεξοδική έρευνα για τους θανάτους στο Φαρμακονήσι

Φαρμακονήσι: Το Λιμενικό διαψεύδει τις καταγγελίες των λαθρομεταναστών

Φαρμακονήσι: Ένας 11χρονος και μία 38χρονη βρέθηκαν νεκροί

Στον Πειραιά οι 16 μετανάστες από το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι (Βίντεο)