ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπαινιγμός Βενιζέλου: Οι ευρωεκλογές μπορεί να φέρουν... εκλογές

Υπαινιγμός Βενιζέλου: Οι ευρωεκλογές μπορεί να φέρουν... εκλογές

Ιδιαίτερο πολιτικό βάρος στις ευρωεκλογές δίνει το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Τόσο που όπως είπε κρίνεται η πολιτική σταθερότητα της χώρας, υπαινιγμός με τον οποίο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε να εννοηθεί ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών μπορεί να οδηγήσει σε βουλευτικές εκλογές.

Μιλώντας στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε μάλιστα τις ευρωεκλογές «ιστορική δοκιμασία» για τη χώρα και τόνισε ότι η χώρα έχει ανάγκη την πολιτική σταθερότητα. Γι' αυτό η μάχη των ευρωεκλογών θα είναι σκληρή, αφού δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρή ψήφο.

«Όχι» του Π.Σ. σε αλλαγές συμβόλων και ονόματος

Όλα τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε αλλαγή συμβόλων και ονόματος του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας ουσιαστικά από τον κ. Βενιζέλο να λάβει σαφή θέση προκειμένου να μην συγχωνευτεί το ΠΑΣΟΚ με την «Κίνηση των 58».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να υποβαθμίσει το θέμα τονίζοντας πως η χώρα έχει ανάγκη την πολιτική σταθερότητα. Φρόντισε, όμως, να ρίξει τη σπόντα του για τη σύγκρουση που είχε με τη Δημοκρατική Αριστερά στο θέμα της συνάντησης του κ. Κουβέλη με τον κ. Σβόμποντα, λέγοντας ότι η εβδομάδα που πέρασε ήταν κατώτερη των περιστάσεων.

Τόνισε δε, για μία ακόμη φορά, ότι δεν υπάρχει θέμα διάλυσης του ΠΑΣΟΚ και ότι το ΠΑΣΟΚ δεν κρύβεται και δεν ζητάει από κανέναν να υπερασπιστεί την ιστορία του. Έδωσε μάλιστα τα εύσημα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ γιατί, όπως είπε, πέτυχε στόχους κοινωνικού ενδιαφέροντος.

politiko sumvoulio pasok 7777777b

Η σχέση με τους «58»

Όσον αφορά στην πορεία προς τη ανασυγκρότηση της «κεντροαριστεράς», συμφωνήθηκε η συγκρότηση Οργανωτικής Επιτροπής για τη Συνδιάσκεψη, στην οποία θα κληθούν να πάρουν μέρος εκπρόσωποι ή στελέχη όλων των δυνάμεων και κινήσεων του χώρου («58», ΔΗΜΑΡ, «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» κτλ).

Αναφερόμενος στη συνάντηση της Παρασκευής με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά είπε πως είχε μαζί του μια "ειλικρινή κουβέντα" για όλα τα θέματα. Επιτέθηκε δε στον ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντάς τον «εμμονικό με την εξουσία».