ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Die Welt: "Πώς θέλει να σώσει την Ελλάδα ο Χατζημαρκάκης

Die Welt: "Πώς θέλει να σώσει την Ελλάδα ο Χατζημαρκάκης

Σε εκτενές αφιέρωμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt περιγράφεται η δραστηριότητα του κ. Γιώργου Χατζημαρκάκη στην Ελλάδα ενόψει της ίδρυσης του κόμματός του, αλλά και οι επαφές του σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, όπου τον συνόδευσε ο δημοσιογράφος.

«Πώς θέλει να σώσει την Ελλάδα ο Χατζημαρκάκης», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος, στο οποίο επισημαίνεται ότι «όραμά του είναι η μετατροπή της Ελλάδας από ένα χρεοκοπημένο κράτος που έφτασε ως εδώ λόγω των πελατειακών σχέσεων και της διαφθοράς σε ένα ευρωπαϊκό πρότυπο κράτος». Το ερώτημα ωστόσο παραμένει για τον γερμανό δημοσιογράφο, «θέλουν πράγματι οι Έλληνες έναν Ελληνογερμανό να τους σώσει;». Ο ίδιος ο κ. Χατζημαρκάκης, αναφέρεται στο άρθρο, «υποστηρίζει ότι από τότε που ξέσπασε η ελληνική κρίση έχει ταχθεί κατά των αυστηρών όρων για την Ελλάδα και έχει ζητήσει ένα ‘ηράκλειο σχέδιο' για την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας». Γι' αυτό το λόγο άλλωστε, επισημαίνει, «τα τσούγκρισε» και με τον κόμμα του, το FDP.

«Ως Γερμανός που ασκούσε κριτική στη Γερμανία είχε δώσει το 2011, σε μία μόλις ημέρα, 23 συνεντεύξεις. Ήταν εξωτικός, ένας Γερμανός που κατηγορούσε τους Γερμανούς. Τώρα όμως δεν είναι παρά άλλος ένας Έλληνας πρόεδρος (κόμματος), μεταξύ άλλων (Προέδρων)», σημειώνει ο δημοσιογράφος και ερωτά τον κ. Χατζημαρκάκη τι θα συμβεί εάν δεν καταφέρει να εκλεγεί στην Ευρωβουλή. «Τότε θα κάνω αυτό που ήθελα από τα 14 μου, θα ασχοληθώ με την γεωργία, όπως ο παππούς μου», απαντά και εξηγεί ότι τα σχέδια για την παραγωγή αφρώδους οίνου στην Κρήτη είναι από καιρό έτοιμα.

Ο δημοσιογράφος αναφέρεται ακόμη στην υπόθεση της λογοκλοπής στη διδακτορική διατριβή του κ. Χατζημαρκάκη και στην απόφαση του πανεπιστημίου του για αφαίρεση του διδακτορικού τίτλου, κατά της οποίας έχει στραφεί δικαστικά.

Διαβάστε επίσης

Χατζημαρκάκης: Δεν αποκλείει κάθοδο και στις εθνικές εκλογές