ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εξέλιξη η συνάντηση Σαμαρά-Πούτιν

Σε εξέλιξη η συνάντηση Σαμαρά-Πούτιν

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, κ. Βλαντιμίρ Πούτιν στις Βρυξέλλες.

Αυτή η συνάντηση έρχεται δύο χρόνια μετά την τελευταία τους επαφή στη Μόσχα. Στόχος, να αναθερμανθούν οι ελληνορωσικές σχέσεις μετά το «ναυάγιο» της ΔΕΠΑ και να δοθεί έμφαση στην οικονομική συνεργασία. Στο τραπέζι θα τεθούν και οι ιδιωτικοποιήσεις.

Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να θέσει εκ νέου το θέμα της μείωσης της τιμής πώλησης του φυσικού αερίου, ενώ πληροφορίες λένε ότι θα γίνει αναφορά στη ΔΕΠΑ και στο ρωσικό ενδιαφέρον για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Ο πρωθυπουργός, ακόμη, αναμένεται να επιδώσει στον Βλαντιμίρ Πούτιν την πρόσκληση του Κάρολου Παπούλια να επισκεφθεί επίσημα τη χώρα.

155da3340a2c9ed0bdf7ea9637864931 XL

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές η συνάντηση έχει συμβολική σημασία, καθώς σηματοδοτεί την αναθέρμανση των σχέσεων της ελληνικής κυβέρνησης με το Κρεμλίνο μετά από διάστημα αρκετών μηνών που έχουν μπει στον πάγο. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ένα πρώτο βήμα είχε γίνει με την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Λαβρόφ στην χώρα μας.

Διαβάστε επίσης:

Τι θα συζητήσουν Σαμαράς – Πούτιν