ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Αθήνα οι ελεγκτές του ρόλου της Τρόικας

Στην Αθήνα οι ελεγκτές του ρόλου της Τρόικας

Στην Αθήνα θα βρίσκεται σήμερα και αύριο η επταμελής αντιπροσωπεία της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ), στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει το ΕΚ για τη λειτουργία και τα αποτελέσματα της εφαρμογής των πολιτικών της Τρόικας στα κράτη-μέλη τα οποία βρίσκονται σε πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Στην αντιπροσωπεία συμμετέχει ο αντιπρόεδρος του ΕΚ Ότμαρ Κάρας και συνεισηγητής της σχετικής έκθεσης της εν λόγω επιτροπής, καθώς επίσης και ο συνεισηγητής και μέλος του ΕΚ, Γάλλος ευρωβουλευτής, Λιέμ Χοάνγκ Νγκοκ.

Από ελληνικής πλευράς, συμμετέχουν οι ευρωβουλευτές Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου και Νίκος Χουντής.

Το κλιμάκιο του ΕΚ θα ξεκινήσει τις επαφές με την επίσκεψη στη Βουλή και τη συνάντηση με τον πρόεδρο Ευ. Μεϊμαράκη. Στη συνέχεια οι αντιπρόεδροι της Βουλής και τα προεδρεία των κοινοβουλευτικών επιτροπών Οικονομικών, Κοινωνικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου, Θεσμών και Διαφάνειας, Απολογισμού και Γενικού Ισολογισμού του Κράτους καθώς, επίσης, και η Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων θα συνεδριάσουν από κοινού με Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Επίσης, η αντιπροσωπεία θα έχει συναντήσεις, με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τους αντιπροέδρους της Τράπεζας της Ελλάδος, εκπροσώπους της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, στελέχη του ΣΕΒ, της ΓΣΕΒΕΕ, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ, πανεπιστημιακούς και εμπειρογνώμονες, καθώς και φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών.

Το κλιμάκιο του ΕΚ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου αύριο στις 12:30, στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.

Διαβάστε επίσης:

Το Ευρωκοινοβούλιο βγάζει «λάδι» την Τρόικα