ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΝΝΕΔ: Δούλεψε το

ΟΝΝΕΔ: Δούλεψε το

Η ΟΝΝΕΔ ξεκίνησε δυναμικά την χρονιά, λανσάροντας σήμερα την πανελλαδική καμπάνια «Δούλεψέ το», με θέμα την ενίσχυση της απασχόλησης των νέων μέσα από τη βελτίωση των όρων εισόδου στην αγορά εργασίας.

Μεταξύ άλλων, η καμπάνια περιλαμβάνει συναντήσεις με κοινωνικούς, επιστημονικούς, οικονομικούς και θεσμικούς φορείς, ενώ θα κορυφωθεί με την παρουσίαση των προτάσεων της γαλάζιας νεολαίας και τη διοργάνωση Ημερών Απασχόλησης με παροχή συμβουλευτικής σε νέους από ειδικούς σε θέματα εργασίας.

Παρατίθεται το Δελτίο Τύπου της ΟΝΝΕΔ:

Ξεκινάμε σήμερα, την νέα πανελλαδική καμπάνια με τίτλο «Δούλεψέ το». Η καμπάνια έχει ως θέμα στην ενίσχυση της απασχόλησης των νέων και την είσοδό τους στην αγορά εργασίας. Σκοπός της καμπάνιας είναι η κατάθεση προτάσεων που βασίζονται σε τέσσερις πυλώνες: Τις διοικητικές μεταρρυθμίσεις για την τόνωση της αγοράς εργασίας, τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας, θα πραγματοποιήσουμε μια σειρά από συναντήσεις με θεσμικούς, κοινωνικούς, οικονομικούς και επιστημονικούς φορείς, καθώς και με εκπροσώπους της Πολιτείας, παράλληλα, θα γίνουν συναντήσεις με νέους από όλους τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς κλάδους. Μέσα από τις συναντήσεις αυτές, θα διαμορφώσουμε μια δέσμη προτάσεων, τις οποίες θα παρουσιάσουμε σε ειδική εκδήλωση.

Ταυτόχρονα, η καμπάνια θα κορυφωθεί με τις Ημέρες Απασχόλησης που θα διοργανώσουμε σε πολλές πόλεις στην Ελλάδα. Οι Ημέρες Απασχόλησης θα περιλαμβάνουν ενημερωτικές εκδηλώσεις και παρουσίαση των προγραμμάτων απασχόλησης για νέους, παροχή συμβουλευτικής σε θέματα εργασίας, καθώς και πληροφορίες για την υλοποίηση μιας επιχειρηματικής ιδέας και θα πραγματοποιούνται από ειδικούς σε θέματα εργασίας.

Μάθετε περισσότερα στην διαδικτυακή πλατφόρμα http://onned.gr/doulepseto/