ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τριαντάφυλλος: Δεν αρκεί να χτίζεις κέντρα κράτησης

Τριαντάφυλλος: Δεν αρκεί να χτίζεις κέντρα κράτησης

Στην 3η Συνάντηση των Προοδευτικών Ηγετών των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη την Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014, συμμετείχε ο Βουλευτής Χίου, Κώστας Τριαντάφυλλος, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στην παρέμβασή του στη συνάντηση με θέμα «Μεσόγειος και Μετανάστευση: Η πολιτική της ΕΕ για την ειρήνη, τη δημοκρατία και την ανάπτυξη», ο κ. Τριαντάφυλλος εστίασε στην αρχή της συνεργασίας, όχι μόνο μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και των υπολοίπων χωρών της Μεσογείου, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα να πάρουν οι σοσιαλδημοκράτες ενεργείς πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της νέας διαμορφούμενης πραγματικότητας, που χαρακτηρίζεται από πολυεπίπεδη αστάθεια.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την άποψη ότι το 2014 θα είναι η χρονιά της Μεσογείου και ότι η Ελληνική και εν συνεχεία η Ιταλική Προεδρία, μπορεί να γίνουν το εφαλτήριο για τη μεταρρύθμιση της μεταναστευτικής πολιτικής. «Δεν αρκεί να χτίζεις κέντρα κράτησης και να περιπολείς τα σύνορά σου. Απαιτείται μια νέα αντίληψη για τη μεταναστευτική πολιτική», τόνισε μεταξύ άλλων ο Κ. Τριαντάφυλλος.

Διαβάστε επίσης:

Η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης στο επίκεντρο της προεδρίας