ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αθανασίου: Το Συμβούλιο Φυλακών αρμόδιο για τα αιτήματα του Ι. Λαγού

Αθανασίου: Το Συμβούλιο Φυλακών αρμόδιο για τα αιτήματα του Ι. Λαγού

Απάντηση αναφορικά με τα αιτήματα του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ι. Λαγού να δίνει συνεντεύξεις και να προσέρχεται στη Βουλή για να ψηφίζει έδωσε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο κ. Χαρ. Αθανασίου παρέπεμψε για το θέμα στο Συμβούλιο Φυλακών του Κορυδαλλού.

«Ο Εισαγγελέας και όχι η κυβέρνηση, ούτε κανείς άλλος δεν χορήγησε την σχετική άδεια», είπε ο κ. Αθανασίου απαντώντας στην Ολομέλεια της Βουλής σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Π. Ζησιμόπουλου.

Ο υπουργός επικαλέστηκε τον Σωφρονιστικό Κώδικα όπου αναφέρεται ότι η έκτακτη άδεια χορηγείται από δικαστικό λειτουργό ή τον Διευθυντή των φυλακών, ο οποίος αμέσως θα ενημερώσει τον δικαστικό λειτουργό.

Όσον αφορά την τηλεοπτική συνέντευξη που ήθελε να δώσει ο Ι. Λαγός, ο Χ. Αθανασίου ανέφερε ότι η κοινωνική λειτουργός είπε στον προφυλακισμένο βουλευτή να υποβάλει γραπτό αίτημα για να αποφασίσει το Συμβούλιο των Φυλακών, αλλά «τέτοιο αίτημα δεν έχει κατατεθεί».

Ένας βουλευτής είναι στη φυλακή και δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του, ούτε να δώσει συνεντεύξεις, ενώ Ξηρός και Μαζιώτης «κόβουν βόλτες» και δίνουν συνεντεύξεις, σχολίασε ο Π. Ζησιμόπουλος.