ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Επίδειξη αλαζονείας από τον Μ. Βαρβιτσιώτη

ΣΥΡΙΖΑ: Επίδειξη αλαζονείας από τον Μ. Βαρβιτσιώτη

Επίθεση κατά του υπουργού Ναυτιλίας εξαπολύει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑΒ. Κατριβάνου με αφορμή την απουσία του υπουργού Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτη από τη Βουλή, όπου είχε κληθεί σήμερα να απαντήσει σε ερώτησή της για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι.

«Η συστηματική άρνηση απάντησης, που δείχνει περιφρόνηση στο Κοινοβούλιο, τείνει δυστυχώς να αποτελέσει τον κανόνα, για πολλούς υπουργούς», ωστόσο αναφέρει ότι επισημαίνει τη στάση του κ. Βαρβιτσιώτη «λόγω της σοβαρότητας και της τραγικότητας του ζητήματος», αναφέρει η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η κ. Κατριβάνου υποστηρίζει πως το σημερινό «δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, αλλά εντάσσεται σε μια αλυσίδα πράξεων του υπουργού. Αρχικά ο κ. Βαρβιτσιώτης μίλησε για "χαζή εκμετάλλευση" του ζητήματος από ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - Μούιζνιεκς συλλήβδην. Στη συνέχεια, την Τετάρτη στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής αναλώθηκε σε κατηγορίες κατά του ΣΥΡΙΖΑ και την Πέμπτη έσπευσε να καλέσει τα ΜΑΤ τα οποία επιδόθηκαν σε κρεσέντο βίας εναντίον των φοιτητών που διαμαρτύρονταν στο γραφείο του».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ακόμη ότι η άρνηση του υπουργού να απαντήσει στην ερώτηση αποτελεί μία ακόμη «επίδειξη αλαζονείας», καθώς, όπως αναφέρει, δεν επικαλέστηκε «κώλυμα» αλλά εξήγησε ότι δεν απαντάει στην ερώτηση αφού είπε ό,τι είχε να πει στη Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

«Πρόκειται για τοποθέτηση πρωτοφανή στα κοινοβουλευτικά χρονικά. Και επειδή δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι πρόκειται για έλλειψη ικανότητας διάκρισης βασικών κοινοβουλευτικών λειτουργιών, είναι σαφές για μας ότι πρόκειται για μια ακόμα επίδειξη αλαζονείας», καταλήγει.