ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεδίκογλου: Θα γίνουν διορθώσεις στα ακραία πρόστιμα

Κεδίκογλου: Θα γίνουν διορθώσεις στα ακραία πρόστιμα

Αλλαγές στα υπερβολικά πρόστιμα για καθυστερήσεις ΦΠΑ ή άλλων φόρων, αλλά και για τις γονικές παροχές με εντολή του πρωθυπουργού, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε πως «έχουν δρομολογηθεί διορθωτικές κινήσεις. Όπως είπε και χθες άλλωστε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός, υπάρχουν και λάθη που έχουν γίνει. Όταν προσπαθείς να τα αλλάξεις όλα τόσο γρήγορα, θα γίνουν και κάποια λάθη. Και τα διορθώνουμε».

Επανέλαβε πως υπάρχουν θετικές ενδείξεις για την οικονομία, σημειώνοντας ότι «για πρώτη φορά, αυξήθηκαν οι καταθέσεις στην Ελλάδα, μετά από τρία χρόνια. Για πρώτη φορά, έχουμε προβλέψεις για κάμψη της ανεργίας σύμφωνα με τον ΙΟΒΕ».

Ο κ. Κεδίκογλου ήταν αιχμηρός για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι υπονομεύει την εθνική προσπάθεια και πρόσθεσε:

KED2424234

«Όταν αμφισβητεί τα αποτελέσματα των θυσιών των Ελλήνων, όταν λέει ότι δεν υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα, όταν λέει ότι η καταστροφή είναι αναπόφευκτη, όταν δημιουργεί ένα κλίμα… Μίλησε ο πρωθυπουργός χθες, για το κλίμα μιζέριας. Θα προσθέσω εγώ "και καταστροφολογίας" και ξέρετε πολύ καλά ότι υπάρχει και η ψυχολογική παράμετρος στις αγορές. Προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα αβεβαιότητας. Αυτό δεν υπονομεύει την εθνική προσπάθεια για να βγούμε από την κρίση; Πέστε μου πώς να συνδιαλαγούμε;».

Ο κ. Κεδίκογλου, συμπλήρωσε ακόμη πως «υπάρχει μία συνιστώσα οικονομικής τρομοκρατίας. Όταν ακούς την Αριστερή Πλατφόρμα να καταδικάζει, να επιτίθεται δριμύτατα σε κάποιες απόπειρες επίδειξης πραγματισμού από άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, θα έλεγα ότι πρέπει πρώτα να λύσουν τα εσωτερικά τους προβλήματα. Να διαλεχτούν μεταξύ τους και μετά ευχαρίστως, θα ήταν μάλιστα πολύ ευπρόσδεκτο, αν κάποια στιγμή ψήφιζαν και κάποια μεταρρύθμιση. Ενάμιση χρόνο τώρα, κανένα μέτρο δεν ήταν σωστό;»

Διαβάστε επίσης:

Ουρές στις εφορίες για πέντε φόρους και μετά... πρόστιμα-«φωτιά»