ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γραφείο στρατιωτικού τουρισμού από «στρατηγό» υφυπουργό

Γραφείο στρατιωτικού τουρισμού από «στρατηγό» υφυπουργό

Δεν είναι ιππότης, δεν είναι στρατηλάτης. Είναι κάτι πολύ παραπάνω, είναι ο υπέρτατος των στρατηγών!

Ο λόγος για τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Θανάση Δαβάκη που λίγο θέλει και θα ανοίξει γραφείο «στρατιωτικού τουρισμού», όπως σχολιάζουν τόσο άλλοι «γαλάζιοι» βουλευτές, όσο και πολλοί στρατιωτικοί.

Μετά το μπουγάδιασμα που εισέπραξε εξαιτίας της κόντρας που άνοιξε με γνωστό δημοσιογράφο και καναλάρχη (που έχει καλές σχέσεις με το επιτελείο του πρωθυπουργού), ο «στρατηγός» φέρεται να εκπόνησε πρόγραμμα «στρατιωτικού τουρισμού» για την προβολή και την επικοινωνία του!

Ήδη στην Κ.Ο. της Ν.Δ. έχουν αρχίσει να συζητιούνται οι... εκδρομές της σαρκαστικά αποκαλούμενης «Δαβάκης Τουρς» σε Καλάβρυτα, Κω, Καστοριά, Κόνιτσα, Λήμνο, Σαμοθράκη. Από την εκλογική περιφέρειά του λένε για πλάκα ότι ο «στρατηγός» κάνει και εκπαιδευτικούς περιπάτους τώρα γι' αυτό επέλεξε να επισκεφθεί τη Σχολή Μηχανικού στο Λουτράκι και την ΑΣΔΕΝ στο στρατόπεδο Σακέτα.

Κάποιοι άλλοι πιο καχύποπτοι βλέπουν ότι ο κ. Δαβάκης έχει πέσει σε δυσμένεια από το Μέγαρο Μαξίμου με όσα λέει και κάνει γι' αυτό επιχειρεί να δείξει έργο.

Μάλιστα, λέγεται ότι φροντίζει να «χρησιμοποιεί» τις σχέσεις που αναπτύσσει με δημοσιογράφους από το ελεύθερο και το κοινωνικό ρεπορτάζ ώστε να προωθεί στην επιφάνεια το αποκαλούμενο ανεπίσημο προφίλ του.

Με χαριτωμενιές και «στρατιωτικό τουρισμό» πάντως, δεν σώθηκε κανείς στην κρίσιμη ώρα ενός ανασχηματισμού. Ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου, οι δυσαρέσκειες που εκφράζονται από στρατιωτικούς, αλλά και βουλευτές είναι αρκετές. Το θέμα πλέον δεν είναι πολιτικό.

Όταν μάλιστα κάποιος θεωρεί τον εαυτό του «στρατηγό» δεν αποκλείεται να νομίζει ότι καλπάζει έως ότου προσγειωθεί απότομα στην σκληρή πραγματικότητα που προκάλεσε...

Διαβάστε επίσης:

Επίσκεψη Δαβάκη σε φυλάκια της Καστοριάς και της Κόνιτσας

Ακριτικές μονάδες των Δωδεκανήσων επισκέφθηκε ο υφυπ. Άμυνας