ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης: Η ανάπτυξη θα έρθει από τον ιδιωτικό τομέα

Μηταράκης: Η ανάπτυξη θα έρθει από τον ιδιωτικό τομέα

Για τιτάνια προσπάθεια της κυβέρνησης προκειμένου η χώρα να σταθεί στα πόδια της χωρίς δανεικά και χωρίς τον δημόσιο τομέα έκανε λόγο ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Νότης Μηταράκης.

«Η ανάπτυξη θα έρθει από τον ιδιωτικό τομέα, ανέφερε ο υφυπουργός προσθέτοντας πως ο πρωθυπουργός βλέπει σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση ξένους επενδυτές. Πάμε από red tape (γραφειοκρατία) σε red carpet (κόκκινο χαλί) για τους επενδυτές, τόνισε ο κ. Μηταράκης από το βήμα του Global Capital Forum I.

Όπως είπε, υπάρχει αισιοδοξία ότι «τα πήγαμε πολύ καλύτερα στο θέμα του πρωτογενούς πλεονάσματος», ενώ σημείωσε ότι η ύφεση του 2013 θα είναι μισή με μία μονάδα λιγότερη απ' ό,τι αναμενόταν.

Τόνισε επίσης ότι το 2013 η χώρα κατέγραψε για πρώτη φορά θετικό ισοζύγιο στην απασχόληση. Είχαμε 6 δισ. εισροή καταθέσεων από τις εκλογές του 2012 έως σήμερα: όχι αρκετό αλλά θετικό, είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η χώρα ήρθε 4η στην Ευρώπη στην απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ, στόχος του οποίου είναι να δημιουργηθούν 640.000 νέες θέσεις εργασίας.

Ο κ. Μηταράκης εκτίμησε, εξάλλου, ότι η επένδυση του ΤΑΡ θα δημιουργήσει 12.000 άμεσες θέσεις εργασίας.