Παπούλιας: Η Ελλάδα αναμένει τις ρωσικές επενδύσεις

Παπούλιας: Η Ελλάδα αναμένει τις ρωσικές επενδύσεις

Χαιρετίζουμε και αναμένουμε τις ρωσικές επενδύσεις στην ελληνική οικονομία, δηλώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, σε συνέντευξή του στον ανταποκριτή του ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ στην Αθήνα, εν όψει της αναχώρησής του μεθαύριο για το Σότσι.

Αναφέρεται συγκεκριμένα στο γεγονός ότι οι διμερείς εμπορικές σχέσεις επιδεικνύουν εντυπωσιακή δυναμική, σημειώνοντας ότι το 2013 επισκέφθηκαν την Ελλάδα 1,2 εκατομμύρια ρώσοι πολίτες.

Υπογραμμίζει παράλληλα τις «πολύ στενές» σχέσεις των δύο χωρών σε πολιτικό, διπλωματικό, οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο.

«Αντανακλούν το βάθος των ιστορικών δεσμών μεταξύ των λαών μας και θεμελιώνονται σε σταθερή βάση», σημειώνει ο κ. Παπούλιας και τονίζει «τη στιβαρή θέση αρχής της Ρωσικής Ομοσπονδίας για το εθνικό μας πρόβλημα της Κύπρου».

«Όμως, μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα», προσθέτει, καθώς η Ελλάδα, ως προεδρεύουσα στην Ε.Ε., «υπολογίζει στην υπογραφή νέας συμφωνίας Ε.Ε. - Ρωσίας, η οποία θα προσδώσει στρατηγικό βάθος σε αυτές τις σχέσεις».

Ο Κ. Παπούλιας αναφέρει τέλος ότι η προσήλωση στην τήρηση του διεθνούς δικαίου αποτελεί τη βάση της προσέγγισης των δύο χωρών μας, «όπως και ο κοινός αγώνας μαζί με ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα κατά της τρομοκρατίας».