«Να εξασφαλιστούν η πρώτη κατοικία και η εργασία των σεισμοπλήκτων»

«Να εξασφαλιστούν η πρώτη κατοικία και η εργασία των σεισμοπλήκτων»

Την ανάγκη να εξασφαλιστούν από το κράτος η πρώτη κατοικία και η πρώτη εργασία των σεισμοπλήκτων στην Κεφαλονιά, τόνισε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ, Θόδωρος Γαλιατσάτος.

«Η πρώτη κατοικία και η πρώτη εργασία πρέπει να εξασφαλιστούν. Και σίγουρα να προστατευθούν οι άνεργοι, οι πολίτες με χαμηλά εισοδήματα και οι συμπολίτες μας με ειδικά προβλήματα. Όλοι αυτοί πρέπει να ενταχθούν σε μία ειδική πιστωτική πολιτική, την οποία, όμως, δεν έχουμε ακούσει ακόμη» υπογράμμισε ο κ. Γαλιατσάτος.

Επίσης, σημείωσε ότι «υπάρχει, όντως, κινητοποίηση του κυβερνητικού μηχανισμού στην υλοποίηση του σχεδίου "ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ" και εν συνεχεία του σχεδίου "ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ". Αυτό είναι το θετικό. Αλλά αυτό που αφήνει λίγο στυφή γεύση είναι η γενικότερη προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση με την παρουσία υπουργών που πάνε και έρχονται στην Κεφαλονιά, κάνουν δηλώσεις και αποχωρούν. Στην πραγματικότητα, όμως, ενώ υποτίθεται ότι έρχονται εδώ για να λύσουν προβλήματα δεν λένε τίποτα για το βασικό πρόβλημα που θα έχουν να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι: Με ποιον τρόπο θα αποκατασταθεί η ζημιά στις υποδομές, τις δημόσιες αλλά και τις ιδιωτικές κατοικίες, τα καταστήματα και τα τουριστικά καταλύματα».

galiatsatos-thodwros1

Ο κ. Γαλιατσάτος αμφισβήτησε τα στοιχεία που ανέφερε το πρωί ο κ. Χρυσοχοΐδης, για 600 κατοικίες που κρίθηκαν κατεδαφιστέες. «Η εκτίμηση για 600 κατεδαφιστέα δεν μπορεί να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Δηλαδή, όπως το έθεσε ο υπουργός, έχουμε 5.000- 6.000 αστέγους αυτήν τη στιγμή, κάτι που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα» επισήμανε.

Αναφερόμενος στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως είναι απαραίτητο να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση, χωρίς περιστροφές, ότι η κήρυξη της Κεφαλονιάς ως σεισμόπληκτη περιοχή θα έχει ευεργετικές συνέπειες για την υπόθεση της ανακατασκευής των κτιρίων και της ανοικοδόμησης. «Η άποψή μας είναι ότι επειδή σε αυτή την καταστροφή έχει σοβαρή συνευθύνη- για να μην πω σε μεγάλο βαθμό την αποκλειστική ευθύνη- το κράτος, επειδή οι προδιαγραφές που είχε θέσει για την αντισεισμική προστασία έχουν αστοχήσει πανηγυρικά» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Κεφαλογιάννη: Να προστατέψουμε την εικόνα της Κεφαλονιάς