ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Η χώρα ξαναβρίσκει το δρόμο της

Σαμαράς: Η χώρα ξαναβρίσκει το δρόμο της

«Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση με σταθερά βήματα», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και επεσήμανε ότι η χώρα «δοκιμάστηκε πολύ σκληρά τα προηγούμενα χρόνια, αλλά βρήκε το κουράγιο να παλέψει και να το διορθώσει».

Μιλώντας στο συνέδριο «Τολμήστε τη Δημοκρατία», ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αναζητά την ισορροπία θέτοντας την Ελευθερία και τη Δικαιοσύνη ως βασικά συστατικά της δημοκρατίας.

Ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε επίθεση σε όσους, όπως είπε, θέλουν να γυρίσουν πίσω για να ακολουθήσουν μια ψεύτικη ανάπτυξη με δανεικά, τονίζοντας πως η κυβέρνηση διάλεξε να σταθεί στα πόδια της για να κάνει τη μεγαλύτερη δημοσιονομική εξυγίανση που έχει γίνει ποτέ. «Η χώρα ξαναβρίσκει το δρόμο της, μπαίνει σε ανάπτυξη και αυτό το καταφέραμε γιατί πιστέψαμε στην Ευρώπη, δεν πιστέψαμε στις σειρήνες του εξτρεμισμού και του λαϊκισμού» υπογράμμισε.

Σε ερώτηση για το αν η δημοκρατία κινδυνεύει από την άνοδο της Χρυσής Αυγής, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν υπάρχουν Έλληνες που συμμορφώνονται με τις αρχές του ναζισμού, ενώ εκτίμησε πως όσοι ψηφίζουν Χρυσή Αυγή το κάνουν για να τιμωρήσουν, κυρίως για την ανεργία.

Διαβάστε επίσης:

Πολιτικές ανάσες αναζητά η κυβέρνηση