Παραιτήθηκε από την ευρωλίστα των Οικολόγων Πράσινων ο Ν. Χρυσόγελος

Παραιτήθηκε από την ευρωλίστα των Οικολόγων Πράσινων ο Ν. Χρυσόγελος

Την αποχώρησή του από την ευρωλίστα των Οικολόγων Πράσινων ανακοίνωσε σήμερα με μία μακροσκελή επιστολή του ο ευρωβουλευτής Νίκος Χρυσόγελος.

«Η παραίτηση μου - όσο και άλλων μελών - από την λίστα των Οικολόγων Πράσινων (ΟΠ) ήταν μονόδρομος. Μια δύσκολη πολιτική απόφαση και όχι ένδειξη προσωπικής δυσαρέσκειας» γράφει ο Ν. Χρυσόγελος επισημαίνοντας ότι οι ΟΠ ως κόμμα «έχουν παγιδευτεί σε έναν κύκλο εσωστρέφειας λόγω της κυριαρχίας μιας μειοψηφίας που με μικρο-μηχανισμούς, διαδικασίες, πελατειακές σχέσεις, ίντριγκες καταφέρνει κι ανατρέπει στην πράξη αποφάσεις της μεγάλης πλειοψηφίας των μελών για αλλαγές και στροφή στην κοινωνία».

Πρόβλημα που επιδεινώθηκε εν όψει των ευρωεκλογών, όπως σημειώνει, καθώς αυτές «δεν οδήγησαν σε αποσαφήνιση της πολιτικής ταυτότητας και των κανόνων, αλλά σε μεγαλύτερη σύγχυση». Ο κ. Χρυσόγελος αποσαφηνίζει επίσης ότι δεν πρόκειται να εμπλακεί σε κομματικά σχέδια άλλων χώρων τονίζοντας ότι «η συνάντηση της πλειοψηφίας των μελών των Οικολόγων Πράσινων, που είναι πράγματι κοινωνικά ενεργοί πολίτες, με δημιουργικές δυνάμεις μέσα στην κοινωνία μπορεί να κάνει την διαφορά, υπερβαίνοντας το σημερινό κομματικό σχήμα». Σχολιάζοντας την απόφαση παραίτησης του ευρωβουλευτή η εκπρόσωπος του κόμματος Μάγκυ Δούση απάντησε ότι τους πολίτες δεν ενδιαφέρουν τα εσωτερικά προβλήματα των κομμάτων αλλά το ξεπέρασμα της κρίσης και σε αυτό το πλαίσιο οι προτάσεις των ΟΠ είναι επίκαιρες και όλο πιο αποδεκτές από την κοινωνία.