ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομιλία του γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στο Περιστέρι

Ομιλία του γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στο Περιστέρι

«Σε αυτήν την διπλή εκλογική μάχη, ο καθένας και η καθεμιά, πρέπει να ψηφίσει με κριτήριο την ζωή του, τα προβλήματά του και τις δυσκολίες του», υπογράμμισε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε αποψινή του ομιλία στο Περιστέρι, καλώντας, σε ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού.


Προτάσσοντας το θέμα της ανεργίας, είπε ότι οι θέσεις των κομμάτων για την ανακούφιση των ανέργων, την επίλυση των αναγκαίων προβλημάτων, αλλά και την οριστική λύση του προβλήματος με μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και όλες, πρέπει να αποτελέσουν ενιαίο κριτήριο ψήφου και στις ευρωεκλογές και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Ανέφερε ότι οι θέσεις του ΚΚΕ απαντούν και στο σήμερα και στο αύριο, τονίζοντας ότι οι θέσεις του κόμματος απαντούν στο τι πρέπει να διεκδικηθεί σήμερα με πρωτοπόρο το εργατικό λαϊκό κίνημα που είναι αναγκαίο να ανασυνταχθεί, με ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας ενάντια στα μονοπώλια, στον καπιταλισμό για να μπορέσει να ανοίξει ο δρόμος για την λαϊκή εξουσία.

«Εδώ σ' αυτές τις λαϊκές γειτονιές που η ανεργία τσακίζει κόκαλα, η φτώχεια εξαθλιώνει, η πείνα θερίζει, εδώ πρέπει ακόμα περισσότερο, να δυναμώσει η λαϊκή αλληλεγγύη» είπε ο κ. Κουτσούμπας, τονίζοντας ότι «αυτό πρέπει να γίνει με όρους οργανωμένης συλλογικής δράσης και διεκδίκησης που ξεκινά και καταλήγει στην ευθύνη πρώτα απ' όλα, του κράτους να καλύψει άμεσα κάθε βασική ανάγκη της λαϊκής οικογένειας, μέσα από τις κρατικές δομές».
«Με τέτοιους όρους θα δυναμώνει η λαϊκή αλληλεγγύη και δε θα χρειάζεται χορηγούς τα μονοπώλια αλλά ούτε και τις διάφορες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, τα τσεπώνουν χοντρά, για να ξελασπώσουν το σύστημα που γεννά και αναπαράγει την ανεργία» πρόσθεσε.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι το ζήτημα «υποταγή ή χειραφέτηση από την πολιτική των μονοπωλίων» πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου στις εκλογές προσθέτοντας ότι «η θέση του ΚΚΕ για αποδέσμευση με Λαϊκή Εξουσία για κάθε χώρα της Ευρώπης και για την Ελλάδα, είναι θέση ταξική και θωρακίζει την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα απέναντι στους όψιμους «ευρωσκεπτικιστές» που σηκώνουν τη σημαία της εξόδου από το ευρώ, γιατί θέλουν να βάλουν τους εργάτες τους άνεργους τους ανθρώπους του μόχθου, κάτω από ξένη σημαία δυνάμεων του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου».

«Η θέση του ΚΚΕ για αποδέσμευση με Λαϊκή Εξουσία απεγκλωβίζει λαϊκές δυνάμεις από την παγίδα να ταυτίσουν τα συμφέροντα τους με τα συμφέροντα μερίδων της αστικής τάξης που ανταγωνίζονται για το ποιος θα χάσει και ποιος θα κερδίσει» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι η θέση του κόμματος «αχρηστεύει το δόκανο που στήνουν στο λαό ακόμα και «διάφοροι επαναστάτες αριστεροί» που τον θέλουν να επιλέγει πότε το ένα μοντέλο καπιταλιστικής διαχείρισης και πότε το άλλο».

«Η αποδέσμευση, που προβάλλει το ΚΚΕ, είναι ενταγμένη στον άλλο δρόμο ανάπτυξης υπέρ του λαού, στο δρόμο της ενοποίησης της Ευρώπης προς όφελος των λαών, στην Ευρώπη του σοσιαλισμού. Ο δρόμος του ΚΚΕ δεν είναι μοναχικός, ούτε δρόμος απομόνωσης» είπε ο γ.γ. της ΚΕ του κόμματος, τονίζοντας ότι «αντίθετα μέσα στην ΕΕ, ο κάθε λαός είναι μόνος του» και επισημαίνοντας ότι «στην πάλη για την αποδέσμευση οι λαοί πραγματικά θα ενώνονται, δε θα είναι μόνοι τους, ο ελληνικός λαός και τα παιδιά του θα έχουν συμμάχους».

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι η θέση για αποδέσμευση με Λαϊκή Εξουσία για κάθε χώρα της Ευρώπης και για την Ελλάδα είναι αυτή που οδηγεί στην κατάργηση της ΕΕ, στην Ενωμένη Ευρώπη του Σοσιαλισμού και υπογράμμισε ότι αυτή η θέση είναι η πιο φιλοευρωπαϊκή, γιατί ενώνει τους λαούς με σχέσεις ισότιμης συνεργασίας, φιλίας και αλληλεγγύης.

Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι ακόμα και όσοι δεν είναι πεισμένοι για την ανάγκη αποδέσμευσης και θέλουν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην ΕΕ και τις πολιτικές της μπορούν να το κάνουν μόνο μέσα από την ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού γιατί είναι «το μόνο κόμμα που δεν έχει εξαρτήσεις, δεσμεύσεις, δεν τρέφει αυταπάτες για την ΕΕ, είναι σε θέση να αποκαλύπτει στο λαό, όπως το κάνει εδώ και χρόνια, τα αντιλαϊκά σενάρια που εξυφαίνονται σε αυτή τη λυκοσυμμαχία.»

Τέλος, στην αποψινή συγκέντρωση του ΚΚΕ, ανακοινώθηκε ότι υποψήφιος δήμαρχος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Περιστέρι θα είναι ο Γρηγόρης Τιμπλαλέξης ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.