Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ δεν είναι ούτε ΣΥΡΙΖΑ ούτε μπαλαντέρ

Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ δεν είναι ούτε ΣΥΡΙΖΑ ούτε μπαλαντέρ

Αιχμηρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατηγορεί για αριστερό λαϊκισμό ασκεί ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ διαμηνύοντας πως «η Δημοκρατική Αριστερά δεν είναι μπαλαντέρ».

Ο Φώτης Κουβέλης, εξηγεί πως τα περί ταύτισης με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο σκόπιμος λόγος όσων επιδιώκουν μία “Κεντροαριστερά” με συντηρητικό πρόσημο, τονίζοντας πως «η ΔΗΜΑΡ δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ».

Στην παρατήρηση ότι τα μέτωπα με τον ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν να έχουν αμβλυνθεί το τελευταίο διάστημα, απαντά: “Εξακολουθούμε να χαρακτηρίζουμε πρωτοφανές το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να μην έχει σαφή πολιτική για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Να υποσχεσιολογεί και να παραμένει δέσμιος ενός αριστερότροπου λαϊκισμού και ενός δημαγωγικού λόγου”.

Υπογραμμίζει επιπλέον πως η ΔΗΜΑΡ δεν θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ στις περιφερειακές εκλογές, αλλά θα στηρίξει υποψηφίους που θα υποδείξουν οι οργανώσεις της.

Αναφερόμενος στη συγκρότηση του προοδευτικού πόλου την οποία εξαγγέλλει και τα στελέχη του κόμματος που προσανατολίστηκαν προς την “Κίνηση των 58”, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημειώνει: «Το εγχείρημα συγκρότησης του προοδευτικού πόλου είναι μια εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση. Δεν έχει σχέση ούτε με συγκολλήσεις κορυφής ούτε με συσπειρώσεις... παροχής υπηρεσιών σωτηρίας. Σ' αυτήν την προσπάθεια συμπράττουν όντως στελέχη που παλαιότερα αναφέρονταν στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα συμπαρατάσσονται με τη ΔΗΜΑΡ. Αλλά δεν είναι τα μόνα. Εντός των ημερών θα διαπιστώσετε ότι ο προοδευτικός πόλος που προωθούμε έγινε ήδη πόλος συσπείρωσης σοσιαλιστών, οικολόγων, ανένταχτων αριστερών και διανοουμένων».

Στο ίδιο μήκος κύματος, τηρεί σαφείς αποστάσεις και από το ΠΑΣΟΚ και παρά το γεγονός ότι τα δύο κόμματα συστεγάζονται κάτω από τη σκέπη της ίδιας ευρωομάδας, ο κ. Κουβέλης υπογραμμίζει πως «Η πολιτική μας πρόταση είναι σε αντιπαράθεση και με το ΠΑΣΟΚ που στήριξε και στηρίζει συντηρητικές πολιτικές στην Ελλάδα».

Τέλος, ο κ. Κουβέλης θεωρεί πως η προσφυγή στις εθνικές κάλπες είναι αναγκαία, σε περίπτωση που, υπό την πίεση της Τρόικα, επιβληθούν νέα μέτρα.