Σύγκληση της Επιτροπής για το πόθεν έσχες ζητεί ο Δ. Παπαδημούλης

Σύγκληση της Επιτροπής για το πόθεν έσχες ζητεί ο Δ. Παπαδημούλης

Την άμεση σύγκληση της Επιτροπής της Βουλής για το «Πόθεν Έσχες», μετά από δημοσιεύματα για μεταφορά 3,5 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό από τρεις βουλευτές της Ν.Δ., την περίοδο 2009-2012, ζητεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της επιτροπής Γ. Καλαντζή.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

«Προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών (άρθρο 21 του νόμου 3023/2002), κ. Γ. Καλαντζή, Κοιν. Αναπλ. Πρόεδρο κ. Αθ. Μπούρα

Αθήνα, 10-2-2014

Θέμα: «Αίτηση άμεσης σύγκλησης της Επιτροπής»

Μετά την δημοσίευση πληροφοριών, ότι από ελέγχους των φορολογικών αρχών διαπιστώθηκε ότι τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έχουν μεταφέρει σε τραπεζικά ιδρύματα εκτός Ελλάδας την περίοδο 2009-2012 συνολικό ποσό 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, και με δεδομένο ότι η αρμόδια κατά νόμο επιτροπή μας δεν έχει, εξ' όσων γνωρίζω, την παραμικρή σχετική ενημέρωση, ζητώ να συνεδριάσει αμέσως η επιτροπή μας, προκειμένου να ενημερωθεί και να ασκήσει τις κατά νόμο αρμοδιότητές της.

Η προφανής σοβαρότητα του θέματος επιβάλλει την συνεδρίαση της επιτροπής αμέσως, με πρωτοβουλία του προέδρου της ή, αν αυτός κωλύεται, του αναπληρωτή του.

Με τιμή

Δημήτριος Παπαδημούλης

Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ

Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών».