ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή οι θέσεις της ΚΕΔΕ για την ψήφο των μεταναστών

Στη Βουλή οι θέσεις της ΚΕΔΕ για την ψήφο των μεταναστών

Τις θέσεις της σχετικά με την ψήφο των μεταναστών στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου θα εκθέσει αύριο στη Βουλή η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, αποτελεούμενη από τον αντιπρόεδρο και δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη και τον γενικό γραμματέα και δήμαρχο Αμφιλοχίας Απόστολο Κοιμήση, θα παραστεί στις 10 το πρωί στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών η Ένωση κάλεσε σε ειλικρινή διάλογο την κυβέρνηση και τα κόμματα προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις που θα διασφαλίσουν το κύρος και τη νομιμότητα των αυτοδιοικητικών εκλογών, δεδομένης της απόφασης του Συμβούλιου της Επικρατείας, το οποίο έκρινε αντισυνταγματικό το δικαίωμα ψήφου των μεταναστών.

Έχει ξεκαθαρίσει πάντως πως πάγια θέση της τοπικής αυτοδιοίκησης ήταν και παραμένει στο πλαίσιο της μεταναστευτικής πολιτικής «να ισχύσει το δικαίωμα του εκλέγειν για τους μετανάστες».

Υπενθύμισε μάλιστα πως το δικαίωμα αυτό δόθηκε με τις πρώτες εκλογές του «Καλλικράτη», οπότε «ψήφισε μικρός, βέβαια, αριθμός μεταναστών»