Καμμένος: Δεύτερο «σχέδιο Ανάν» η συμφωνία Έρογλου- Αναστασιάδη

Καμμένος: Δεύτερο «σχέδιο Ανάν» η συμφωνία Έρογλου- Αναστασιάδη

Τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών με θέμα το Κυπριακό και την ονομασία της ΠΓΔΜ πρόκειται να ζητήσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με επιστολή που θα απευθύνουν στον πρόεδρο της Δημοκρατίας εντός της ημέρας.

Τα παραπάνω ανέφερε ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος, σε δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής με αντικείμενο το Κυπριακό και το κοινό ανακοινωθέν.

Όπως δήλωσε ο κ. Καμμένος η συμφωνία των κ. 'Ερογλου- Αναστασιάδη αποτελεί «ένα δεύτερο σχέδιο Ανάν, το οποίο ουσιαστικά μιλά για μια συνομοσπονδία και όχι ομοσπονδία, διζωνική, δικοινοτική, μια συνομοσπονδία, όμως, η οποία δεν μπορεί να εξασφαλίσει μια βιώσιμη λύση, μια δίκαιη λύση, μια εφικτή λύση για το Κυπριακό».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ανέφερε ακόμη πως ζήτησε να συνεχιστούν οι συνεδριάσεις του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, προκειμένου να διαμορφωθεί μια κοινή εθνική πολιτική και πρόσθεσε ότι «φαίνεται πως ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ είναι από την ίδια πλευρά, όπως έγινε και με το σχέδιο Ανάν 1».