ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταύρος Καλογιάννης: Βουλευτής με... γίδια!

Σταύρος Καλογιάννης: Βουλευτής με... γίδια!

Ο βουλευτής της ΝΔ που σπουδάζει τυροκομική, ενώ παράλληλα ασχολείται και με τα μελίσσια και με την παραγωγή κρασιού.

Ομολογουμένως η εικόνα ενός βουλευτή, πρώην υφυπουργού, να ροβολάει τα πρόβατα δεν είναι κάτι συνηθισμένο. Για τον πρώην υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ και βουλευτή Ιωαννίνων της ΝΔ Σταύρο Καλογιάννη, ήταν όνειρο ζωής να ασχοληθεί με την κτηνοτροφία και με την γεωργία.

01 9ος 2005 2
kalf-630x400 2

Άλλωστε το δήλωσε και ο ίδιος, την περασμένη εβδομάδα μέσα στη Βουλή κατά τη διάρκεια ομιλίας του θέλοντας να πείσει τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθ. Τσαυτάρη ότι ξέρει πολύ καλά τα προβλήματα του αγροτικού κλάδου: «Εκτρέφω ένα μικρό κοπάδι γίδες και έχω άποψη για το θέμα και το πόσο δύσκολα περνούν οι κτηνοτρόφοι. Η στήριξη των κτηνοτρόφων συνδέεται με εθνικά θέματα όπως η στήριξη υπαίθρου και των ορεινών όγκων της χώρας, της βιοποικιλότητας και του πολιτισμού μας».

02 9ος 2005

kalogiannis 2

Έτσι λοιπόν, παράλληλα με την βουλευτική του ιδιότητα, πριν από δέκα χρόνια αγόρασε 10 γίδια από τη Σκόπελο όπως αποκαλύπτει μιλώντας στο newsbomb.gr: «Αγόρασα 10 γίδια και μάλιστα πιστοποιημένα και ελληνικής ράτσας. Άρχισα λοιπόν να μαθαίνω τα πάντα γύρω από τη φροντίδα τους και από την κτηνοτροφία. Στην αρχή τα είχα σε ένα μικρό χώρο κοντά στο σπίτι μου στα Γιάννενα. Σιγά σιγά, με το πέρασμα των ετών απέκτησα περισσότερα και σήμερα έχω περίπου 40 γίδια. Επειδή μεγάλωσε το κοπάδι αναγκάστηκα και τα μετακόμισα τα ζώα σε ένα μέρος στο Συρράκο, σε υψόμετρο 1.100 μέτρων».

gidia

Ο κ. Σταύρος Καλλογιάννης ξεδιπλώνει στο newsbomb.gr όλες τους τις αγροτοκτηνοτροφικές δραστηριότητες αν και όπως μας διευκρινίζει προς το παρόν το κάνει ερασιτεχνικά και ότι προιόντα βγάζει τα διαθέτει στην οικογένειά του. «Βγάζω και γάλα και τυρί και καλό μέλι και καλό κρασί αλλά μόνο για την οικογένειά μου. Το κάνω από χόμπι, όμως πιστεύω πολύ στην πρωτογενή παραγωγή. Η χώρα μας θα μπορούσε να μεγαλουργήσει σε αυτόν τον τομέα γιατί έχουμε αγνά προιόντα».

Στην φωτογραφία ο κ. Καλογιάννης (δεξιά) κοντά στο μελίσσι του με την απαραίτητη στολή!

kal

Όπως μας λέει ο βουλευτής η ζωή των κτηνοτρόφων δεν είναι εύκολο πράγμα, «για αυτό και εγώ κατανοώ και συμμερίζομαι τα προβλήματα τους».
Αν και πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα, αποφάσισε να σπουδάσει τυροκομική στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων από όπου και πρόκειται να αποφοιτήσει σε λίγους μήνες. «Είναι τόσο μεγάλη η αγάπη μου που με οδήγησε στο να γραφτώ σε μια από τις καλύτερες σχολές σε όλη την Ελλάδα, ίσως και στην Ευρώπη, στην Γαλακτοκομική Σχολή των Ιωαννίνων όπου σπουδάζω τυροκομική και δεν σας κρύβω ότι είναι πολύ σπουδαίο πράγμα να βρίσκεται κάποιος τόσο κοντά στην πρωτογενή παραγωγή».

Σε παλιότερο στιγμιότυπο με τον Βαλερί Ζισκάρ ντ΄ Εσταίν

kalogiannis destaing 29 07 2009 0 2

Παράλληλα με τα γίδια ασχολείται και με την παραγωγή μελιού αφού έχει ένα δικό του μελίσσι, ενώ στο Πωγώνι έχει ξεκινήσει και την παραγωγή παραδοσιακού κρασιού με την επωνυμία «Θεία Κοινωνία».