Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης για τη φορολογική πολιτική

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης για τη φορολογική πολιτική

Επίθεση κατά της κυβέρνησης σχετικά με τη φορολογική πολιτική εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, κάνοντας παράλληλα λόγο για εκπροσώπους των ΜΜΕ που έχουν αναλάβει χρέη «αναπληρωτών εκπροσώπων Τύπου της κυβέρνησης».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει προσπάθεια απόκρυψης της «πραγματικότητας της βάρβαρης φορολογικής πολιτικής» η οποία «παρέχει ασυλία σε πλούσιους φοροφυγάδες».

Στην ανακοίνωση αναφέρονται «χαρακτηριστικά παραδείγματα» της φορολογικής πολιτικής:

«Η υπερφορολόγηση μισθωτών και συνταξιούχων, μικρομεσαίων και γενικά χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων και περιουσιών, είναι πρόκληση, την ίδια στιγμή που οι φοροφυγάδες απολαμβάνουν της ασυλίας τους και αναμένουν την «περαίωση» των ποινικών ευθυνών τους, με επιστροφή κλοπιμαίων στο δημόσιο. Την ίδια στιγμή ο κ. Στουρνάρας ανακαλύπτει το ΣΔΟΕ και υπόσχεται ότι σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα στις διάφορες λίστες, αποσιωπώντας ότι είναι υπουργός τους τελευταίους 18 μήνες και όχι από χθες.

Τα τραγελαφικά που συμβαίνουν με την αναμενόμενη εγκύκλιο για την παρακράτηση φόρου, δεν αναδεικνύουν μόνο την ανικανότητα, την προχειρότητα και τα αδιέξοδα νομοθεσίας που ψηφίστηκε τον Ιούνιο του 2013 και ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί. Αναδεικνύουν την απουσία προγραμματισμού και σοβαρότητας σε κρίσιμα πεδία της οικονομικής ζωής.

Οι συνεχείς αλλαγές της τελευταίας στιγμής στην άδικη φορολόγηση των αγροτών, στα εξοντωτικά πρόστιμα κλπ δεν αποδεικνύουν μόνο την απουσία κοινωνικού διαλόγου ΠΡΙΝ την ψήφιση μέτρων, αλλά και την ανικανότητα να αντιληφθούν τις ανάγκες της κοινωνίας. Στο σημείο αυτό θέλουμε να επισημάνουμε την τραγελαφική τακτική του ΠΑΣΟΚ, το οποίο τον Φεβρουάριο του 2014 καταθέτει προτάσεις για αλλαγές νόμων τους οποίους ψήφισε πριν πολλούς μήνες».

Όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει πλέον αυταπάτη ότι οι φορολογούμενοι το μόνο που μπορούν να αναμένουν από αυτή τη κυβέρνηση, «είναι η ώρα που θα της επιβάλουν με την ψήφο τους την ανατροπή της άδικης, ταξικής και αναποτελεσματικής φορολογικής πολιτικής της».

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας στην SZ: «Η Ελλάδα ήταν πειραματόζωο»