ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: να συγκληθεί το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών

Καμμένος: να συγκληθεί το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών

Για την απόφασή του να συγληθεί το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το Κυπριακό και το θέμα της ΠΓΔΜ αλλά και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές μίλησε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος



Να συγκληθεί το Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να ακούσουμε τις απόψεις του υπουργείου Εξωτερικών και των διπλωματών μας, να ανταλλάξουμε απόψεις για το ποια θα πρέπει να είναι η δική μας στάση, ανέφερε ο κ. Καμμένος υπογραμμίζοντας πως τον πρώτο ρόλο τον έχει βέβαια η Κύπρος που είναι ένα ανεξάρτητο κράτος, αλλά και η Ελλάδα διαδραματίζει πάντα σοβαρό ρόλο.

Ο πρόεδρος των ΑΝ. ΕΛ, ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real fm, πως ζήτησε και έθεσε και το θέμα της ΠΓΔΜ διότι όπως επισήμανε η επίσημη θέση του κ. Βενιζέλου την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή ήταν ότι η Ελλάδα ζητάει γεωγραφικό προσδιορισμό, πράγμα το οποίο αντιτίθεται και στην απόφαση του Συμβουλίου Αρχηγών υπό τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και στην εθνική θέση η οποία είχε εκφραστεί στο Βουκουρέστι από τον Κώστα Καραμανλή.

Ο κ Καμμένος αναφέρθηκε και στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και όσον αφορά την Αθήνα υπογράμμισε πως οι ΑΝ.ΕΛ. κατεβάζουν δικό τους υποψήφιο, τον Β. Καπερνάρο διότι , όπως τόνισε, «οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν μπορούμε ούτε με μνημονιακά κόμματα να πάμε, ούτε να στηρίξουμε έναν υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ όταν έχουμε διαφορετικές απόψεις στο θέμα των μεταναστών και στα θέματα ασφαλείας».

Στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε ότι υποψήφιος για τον δήμο θα είναι ο κ. Χάρης Παπαγεωργίου ο οποίος πέραν του αθλητικού του παρελθόντος ήταν υποψήφιος και στις προηγούμενες εκλογές με μεγάλο ποσοστό, ενώ όσον αφορά την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανέφερε ότι το κόμμα δεν έχει ακόμη αποφασίσει.