ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταϊκούρας: Η προκαταβολή σύνταξης καταβάλλεται κανονικά

Σταϊκούρας: Η προκαταβολή σύνταξης καταβάλλεται κανονικά

Το υπουργείο Οικονομικών απαντά σε δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο καταγράφεται καθυστέρηση της διαδικασίας χορήγησης προκαταβολής σύνταξης σε δικαιούχους του Δημοσίου, προκειμένου το πρωτογενές αποτέλεσμα να είναι υψηλότερο.

Από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα τονίζεται ότι «το συγκεκριμένο μέτρο, το οποίο νομοθετήθηκε στα τέλη Απριλίου του 2013, εφαρμόζεται κανονικά».

Συγκεκριμένα, βάσει σχετικής ανακοίνωσης, η προκαταβολή σύνταξης τον Φεβρουάριο καταβλήθηκε σε 15.575 υπάλληλους του Δημοσίου στις 10.02.2014.

Το γραφείο του κ. Σταϊκούρα αναφέρει επίσης ότι «η προκαταβολή σύνταξης όχι μόνο συνεχίζεται απρόσκοπτα αλλά παρουσιάζει αυξητικές τάσεις».

Επίσης, σύμφωνα πάντα με το ΥΠΟΙΚ, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΓ) σύντμησαν και τον συνολικό χρόνο απονομής σύνταξης στους δικαιούχους.

Ειδικότερα, η χρονική διάρκεια για την απονομή της σύνταξης, εντός του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, έχει περιοριστεί σε δύο με τρεις μήνες για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, σε τέσσερις με πέντε μήνες για τους πολιτικούς υπαλλήλους και σε περίπου έξι μήνες για τους υπαλλήλους ΝΠΔΔ και ειδικών κατηγοριών.

Συνολικά, η χρονική διάρκεια για την απονομή της σύνταξης, μεσοσταθμικά, βρίσκεται στους τέσσερις με πέντες μήνες από 11 με 12 μήνες, το καλοκαίρι του 2012.