ΣΥΡΙΖΑ: Έρευνα για τις επιχορηγήσεις σε ΜΚΟ την τελευταία 15ετία

ΣΥΡΙΖΑ: Έρευνα για τις επιχορηγήσεις σε ΜΚΟ την τελευταία 15ετία

Έρευνα για όλες τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) που έχουν λάβει επιχορηγήσεις την τελευταία 15ετία ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ και προειδοποιεί ότι κάθε προσπάθεια συγκάλυψης θα πέσει στο κενό.

Η Κουμουνδούρου κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. ότι «σε συνθήκες πλήρους αδιαφάνειας και ασυδοσίας, τη στιγμή που κατεδάφιζαν το κοινωνικό κράτος και τα δημόσια αγαθά, έφτιαξαν ένα σαθρό, πελατειακό σύστημα κομματικά προσκείμενων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, την αποκάλυψη του οποίου θέλουν τώρα να εκμεταλλευτούν για τα εσωκομματικά τους ξεκαθαρίσματα».

«Η έκπληξη δεν είναι ότι το αμαρτωλό καθεστώς των ΜΚΟ στην Ελλάδα στηρίχτηκε από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., αλλά ότι τα δυο κόμματα εμφανίζονται τώρα εμβρόντητα από τις αποκαλύψεις και αποφασισμένα να πατάξουν τη διαφθορά και την ασυδοσία», τονίζει και προσθέτει ότι «πρόκειται για τους ίδιους που για πάνω από μια δεκαετία όχι μόνο μοίραζαν εκατομμύρια ευρώ σε αμφιβόλου σκοπού οργανώσεις, αλλά και δεν προνόησαν για καμία δυνατότητα ουσιαστικού ελέγχου των δαπανών τους».