ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλεχάντρο Σέρκας: Ποιοι «απειλούν» τον Ευρωβουλευτή

Αλεχάντρο Σέρκας: Ποιοι «απειλούν» τον Ευρωβουλευτή

Οι δηλώσεις του για τον ρόλο της Τρόικα στην Ελλάδα και τις πληττόμενες χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου έχουν προκαλέσει την σκληρή αντίδραση των γραφειοκρατών των Βρυξελλών

Ο Ισπανός Ευρωβουλευτής Αλεχάντρο Σέρκας, που παρομοίασε την Τρόικα με "χασάπη" βρίσκεται στο στόχαστρο στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τα τελευταία 24ωρα.

Το Newsbomb.gr ήρθε σε επικοινωνία με στενό άνθρωπο του περιβάλλοντος του Ευρωβουλευτή και πληροφορήθηκε ότι οι δηλώσεις του για τον ρόλο της Τρόικα στην Ελλάδα και τις πληττόμενες χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου έχουν προκαλέσει την σκληρή αντίδραση των γραφειοκρατών των Βρυξελλών.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Newsbomb.gr, στο περιβάλλον του Ευρωπαίου Επιτρόπου Όλι Ρεν- που καλύπτει πλήρως τον "κρεοπώλη" της Επιτροπής στην Τρόικα, Ματία Μόρς- είναι έξαλλοι με τον Ισπανό Σέρκας, ο οποίος είχε την τόλμη να αντιταχθεί στους Τροϊκανούς.

b37a6b96eb8538f4f68d0bf0473b23ce XL

Για όσους ξέρουν καλά πώς παίζεται το παιχνίδι στο παρασκήνιο, εξαιτίας των δηλώσεών του για την δράση της Τρόικα στην χώρα μας, ο Σέρκας βρίσκεται αντιμέτωπος ακόμα και με απειλές από αγνώστους, οι οποίοι τον καλούν να πάρει πίσω τις σχετικές δηλώσεις του!

Ποιος εκβιάζει όμως τον Σέρκας; Η απάντηση δεν είναι εύκολο να δοθεί με ονοματεπώνυμο, είναι όμως πιθανό να σκιαγραφηθεί αν διερωτηθούμε το "ποιοι πραγματικά φοβούνται αυτήν την στιγμή αν απονομιμοποιηθεί η Τρόικα στα μάτια της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης".

Μέχρι σήμερα, η Τρόικα αναζητεί βάση νομιμοποίησης στα όσα επιβάλλει σε χώρες όπως η Ελλάδα, δια μέσου της επίκλησης της "αυθεντίας".

Από το 2010 ζούμε το έργο που λέει ότι "για να το διατάζει η Τρόικα, μάλλον έχει δίκιο...". Δηλώσεις όμως όπως αυτές του Ισπανού Ευρωβουλευτή καταρρίπτουν πλήρως την επιχειρηματολογία και την εικόνα περί της αλάνθαστης Τρόικα που σε ό,τι λέει, έχει δήθεν πάντα... δίκιο.

Η ουσία είναι ότι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχουν βάλει στο μάτι τον Σέρκας, και τον εγκαλούν ότι με τις δηλώσεις του δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην επικοινωνιακή στρατηγική των Τροικανών σε χώρες όπως η Ελλάδα. Όσο περισσότερο απονομιμοποιούνται οι εκπρόσωποι της Τρόικα στα μάτια των πολλών, τόσο δυσκολότερο είναι να ασκήσουν την επιρροή τους στις κυβερνήσεις και τους λαούς που καταδυναστεύουν. Όπως μας είπε άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος του Αλεχάντρο Σέρκας, "δεν είναι όλοι πρόθυμοι στις Βρυξέλλες να ακούσουν την αλήθεια για την καταστροφή που έχουν επιφέρει σε λαούς όπως ο ελληνικός. Επιμένουν στο λάθος, και ίσως όχι χωρίς σκοπιμότητα"....

Διαβάστε επίσης:

Σέρκας:«Κοινωνικό τσουνάμι» προκάλεσε η πολιτική της Τρόικας!

Στα 321,44 δισ. το χρέος της Ελλάδας