ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Σημαντικός ο ρόλος του ΝΑΤΟ για τη σταθερότητα στην Ουκρανία

Σαμαράς: Σημαντικός ο ρόλος του ΝΑΤΟ για τη σταθερότητα στην Ουκρανία

«Οι δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία δείχνουν τη μεγάλη σημασία που έχει ένας Οργανισμός που προσφέρει σταθερότητα και ασφάλεια όπως το ΝΑΤΟ» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγρο Μαξίμου με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ακόμη ότι με τον γενικό γραμματέα αντάλλαξαν απόψεις για όλα τα ζητήματα, ενόψει της συνόδου του Οργανισμού στην Ουαλία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ενώ πρόσθεσε ότι συζήτησαν για την ολοκλήρωση της αποστολής στο Αφγανιστάν.

Θέλουμε σταθερότητα και ασφάλεια αλλά οι συνθήκες είναι δύσκολες, επισήμανε ο πρωθυπουργός. Οι συνθήκες και οι ανατροπές που επικρατούν στη Συρία και στη Μέση Ανατολή προβληματίζουν το ΝΑΤΟ τόνισε και υπογράμμισε την αξιοποίηση του πολιτικού διαλόγου.

«Ο θεσμικός μηχανισμός πρέπει να είναι πάντα ενεργοποιημένος και έτσι θα επιτευχθεί και η συνεργασία με το Ισραήλ» σημείωσε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος αναφέρθηκε και στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ λέγοντας: «κάθε νέα υποψηφιότητα ένταξης αξιολογείται, υπάρχουν τα προενταξιακά στάδια και κάθε χώρα πρέπει να πληροί τα κριτήρια που θέτει η συμμαχία η οποία είναι μία κοινότητα διμοκρατικών αξιών».

Διαβάστε επίσης:

Έκκληση Ράσμουσεν για τερματισμό της βίας στην Ουκρανία