ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στηρίζει η ΔΗΜΑΡ τα αιτήματα αγροτών

Στηρίζει η ΔΗΜΑΡ τα αιτήματα αγροτών

Απολύτως δίκαια θεωρεί τα αιτήματα των αγροτών, όπως τα εξέθεσε αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, o οποίος μαζί με τον γραμματέα της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλο και τον βουλευτή Θωμά Ψύρρα, συναντήθηκαν σήμερα μαζί τους στα γραφεία του κόμματος στην Αθήνα.

«Τα αιτήματα τους είναι απόλυτα δίκαια, επαναλαμβάνω δεν ζητούν προνομιακές ρυθμίσεις, ζητούν εκείνες τις ρυθμίσεις που αντιστοιχούν με την ιδιαιτερότητα του κλάδου των αγροτών και ταυτόχρονα είναι ρυθμίσεις, που στον βαθμό που θα πρέπει να γίνουν και πρέπει να γίνουν, θα βελτιώσουν και θα ενισχύσουν τον πρωτογενή τομέα παραγωγής, την αγροτική οικονομία πάνω στην οποία πρέπει να βασιστεί η κάθε διαδικασία εξόδου της χώρας μας, από τα αδιέξοδα στα οποία σήμερα βρίσκεται», τόνισε ο κ. Κουβέλης μετά την συνάντηση και πρόσθεσε ότι «αυτοί οι αγρότες ούτε φοροαπαλλαγές ζητούν, ούτε καμία προνομιακή μεταχείριση. Εκείνο το οποίο ζητούν είναι να μειωθεί το ενεργειακό κόστος, να υπάρξει το αγροτικό πετρέλαιο και να υπάρξει το αγροτικό τιμολόγιο για την ηλεκτρική ενέργεια».

Ταυτόχρονα, ζητούν να αναγνωριστεί η ιδιαιτερότητα του αγρότη σε σχέση με την ασφαλιστική του κατάσταση. Η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ δεσμεύτηκε στις 10 Μαρτίου να φέρει το θέμα στην Ολομέλεια της Βουλής.