ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόρτα Παχατουρίδη στη Ν.Δ. -Αναζητά υποψήφιο για την Αττική το Μαξίμου

Πόρτα Παχατουρίδη στη Ν.Δ. -Αναζητά υποψήφιο για την Αττική το Μαξίμου

Ξανά σε διαδικασία αναζήτησης του υποψηφίου που θα εκφράσει την κεντροδεξιά στην Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία, μετά το οριστικό όχι που, όπως φαίνεται, είπε ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης.

Ο επιτυχημένος αυτοδιοικητικός παράγοντας που φαίνονταν να συζητά το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την Περιφέρεια, καταγράφοντας μάλιστα και ισχυρή δυναμική βάσει των δημοσκοπήσεων, οδηγήθηκε στην απόφαση να παραμείνει στον Δήμο όπου εκλέγεται ανελλιπώς από το 2002, μετά και από ένα μπαράζ εκβιαστικών μηνυμάτων και δημοσιευμάτων που τον στοχοποίησαν.

Εφόσον ο κ. Παχατουρίδης δεν μεταβάλλει άποψη, κάτι που μοιάζει η πλέον πιθανή εκδοχή, το Μαξίμου θα πρέπει να αναζητήσει εναλλακτική λύση και σύντομα καθώς ο χρόνος κυλάει αντίστροφα και η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου αρχίζει να αποκτά βηματισμό.

Στο γαλάζιο στρατόπεδο, πάντως, μερίδα στελεχών δεν θα απέρριπταν το ενδεχόμενο σιωπηρής έστω υποστήριξης του νυν Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού. Στελέχη με εξαιρετική σχέση με συγκεκριμένα ΜΜΕ, μάλιστα, όπως ο κ. Άδ. Γεωργιάδης έσπευσε πριν λίγες ημέρες να αναλάβει ρόλο... προξενητή, εκθειάζοντας τον Σγουρό.

Ωστόσο, μία τέτοια επιλογή εκτιμάται ότι θα οδηγούσε σημαντικό αριθμό δεξιών ψηφοφόρων σε άλλα ψηφοδέλτια (Χαϊκάλης, Νικολόπουλος ενώ εκκρεμεί και ο υποστηριζόμενος από τους Πολύδωρα και Ζώη) εντείνοντας έτσι το πολιτικό χάσμα μεταξύ της βάσης και της ηγεσίας της Ν.Δ.

Όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν, γεγονός που εξηγεί τον πολιτικό πονοκέφαλο που προκαλεί στον Πρωθυπουργό η περιφέρεια Αττικής.

Διαβάστε επίσης:

Παχατουρίδης: Λάσπη στον ανεμιστήρα η εμπλοκή μου στη λίστα Νικολούδη

«Λίστα Νικολούδη» με 413 υποθέσεις ψευδών δηλώσεων πόθεν έσχες

Παχατουρίδης στο πρώτο γκάλοπ για την Περιφέρεια Αττικής

Στη Βουλή η «Λίστα Νικολούδη» με 413 υποθέσεις ψευδών δηλώσεων

Δημοσιογράφοι και εφοπλιστές σε λίστα για «μαύρο χρήμα»