ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανησυχία Καμμένου για τις εξελίξεις στο Κυπριακό

Ανησυχία Καμμένου για τις εξελίξεις στο Κυπριακό

Οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό συζητήθηκαν σήμερα στη συνάντηση της αντιπροσωπείας της "Συμμαχίας Πολιτών" με επικεφαλής τον Πρόεδρο Γιώργο Λιλλήκα και της αντιπροσωπείας των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" με επικεφαλής τον Πάνο Καμμένο, κατά την οποία εκφράστηκαν και από τις δυο πλευρές οι έντονες ανησυχίες για την υπογραφή του Κοινού Ανακοινωθέντος.

Ο κ. Καμμένος είπε πως το Κυπριακό αφορά ολόκληρο τον Ελληνισμό και ως εκ τούτου θα επιδιώξουν ως έθνος να διαμορφωθεί μια εθνική θέση.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ζητήσαμε ήδη, να γίνει με τη σύσταση ενός συμβουλίου πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, αλλά δυστυχώς ο Πρωθυπουργός δεν το αποδέχτηκε. Ζητήσαμε και ελπίζω ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνει μια συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων γιατί οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές», είπε.

Για το Κοινό Ανακοινωθέν, είπε πως είναι ένα δεσμευτικό κείμενο και δυστυχώς εμπεριέχει στοιχεία, τα οποία ανατρέπουν αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και κυρίως δεν διασφαλίζει την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Είπε ότι «για πρώτη φορά έχουμε ένα κείμενο, με το οποίο καλείται ο λαός να αποφασίσει αν επιθυμεί να καταλυθεί το κράτος του», εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «αυτή είναι η χειρότερη στιγμή για να παρθεί απόφαση για το Κυπριακό».

"Η Ελλάδα και η Κύπρος βρίσκονται σε μια οικονομική κρίση που κάποιοι ενδεχομένως προκάλεσαν για να βρεθούμε σε αδύνατη θέση διαπραγμάτευσης. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι όλοι επιθυμούμε λύση του Κυπριακού. Η μη λύση δεν είναι λύση. Όμως η λύση πρέπει να συμμορφώνεται με το διεθνές δίκαιο, με τη δημοκρατία και με τα δικαιώματα των πολιτών οι οποίοι είναι θύματα εισβολής και κατοχής», είπε ο κ. Καμμένος.