ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψάχνουν αντίπαλο για τη Δούρου στη ΝΔ

Ψάχνουν αντίπαλο για τη Δούρου στη ΝΔ

-Αυξάνονται τις τελευταίες ώρες οι πιθανότητες στήριξης του Γ. Σγουρού

-Διχασμένη η Συγγρού που κοιτά και άλλα πρόσωπα

Μόλις λίγους μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, η ΝΔ αναζητά εναγωνίως το πρόσωπο το οποίο θα στηρίξει για την μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.

Η υποψηφιότητα για την περιφέρεια Αττικής εξελίσσεται σε «σπαζοκεφαλιά» για το κυβερνών κόμμα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται τελικά η ΝΔ να συμπορευτεί με το συγκυβερνών ΠΑΣΟΚ για να αντιμετωπίσουν από κοινού την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου η οποία έχει ήδη ξεκινήσει την προεκλογική εκστρατεία χωρίς ουσιαστικά να έχει αντίπαλο.

Ο αρχικός σχεδιασμός της Συγγρού να στηριχθεί ο νυν δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης φαίνεται ότι δεν προχωρά, καθώς ούτε ο ίδιος τα «βρήκε» με το Μαξίμου αλλά και οι ενστάσεις από ορισμένα στελέχη ήταν έντονες.

Η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας είναι έτσι κι αλλιώς δύσκολη για τη ΝΔ, κάτι που πιστοποιούν και τα δημοσκοπικά ευρήματα στη Β΄ Αθηνών και γίνεται ακόμη πιο δύσκολο αφού κανένα από τα πρωτοκλασάτα ονόματα του κόμματος δεν δεχόταν να εκτεθεί σε μία τόσο δύσκολη κάλπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Συγγρού, η ΝΔ φαίνεται να καταλήγει στη στήριξη του νυν περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού, ο οποίος ναι μεν πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ αλλά δεν έχει κακές σχέσεις με τον Α. Σαμαρά.

Πηγές αναφέρουν ότι οι πιθανότητες στήριξης του κ. Σγουρού είναι μοιρασμένες, καθώς και οι δύο εκδοχές έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Από τη μια ορισμένοι θεωρούν ως «υπέρβαση» την επιλογή του νυν περιφερειάρχη σε μια Περιφέρεια που κατατάσσεται μάλλον στις χαμένες για τη Νέα Δημοκρατία, ακόμη και αν ο εκλεκτός της πήγαινε στο δεύτερο γύρο. Από την άλλη αρκετοί θεωρούν προβληματικό να μην έχει δικό της υποψήφιο η ΝΔ στην Αττική, όταν «επιστράτευσε» εν ενεργεία βουλευτές για την Κεντρική Μακεδονία και τους Δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης.

Η ΝΔ πρέπει να καταλήξει άμεσα σε υποψήφιο καθώς ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά και όπως σημειώνουν στελέχη της Συγγρού, η Ρένα Δούρου συσπειρώνει τους αντιμνημονιακούς, ενώ επισημαίνουν πως και ο Παύλος Χαϊκάλης που κατεβαίνει με τους Ανεξάρτητους Έλληνες είναι ένας υπολογίσιμος αντίπαλος.

Διαβάστε επίσης:

Γ. Σγουρός: Με ενδιαφέρει να είμαι ξανά υποψήφιος

Πόρτα Παχατουρίδη στη Ν.Δ. -Αναζητά υποψήφιο για την Αττική το Μαξίμου

Παχατουρίδης: Λάσπη στον ανεμιστήρα η εμπλοκή μου στη λίστα Νικολούδη

Παχατουρίδης στο πρώτο γκάλοπ για την Περιφέρεια Αττικής