Πάγκαλος: Η ΝΔ έπρεπε να στηρίξει τον Καμίνη

Πάγκαλος: Η ΝΔ έπρεπε να στηρίξει τον Καμίνη

Τον πλέον πετυχημένο δήμαρχο χαρακτήρισε ο πρώην υπουργός τον δήμαρχο Αθηναίων.

Ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε ότι η Ν.Δ. θα έπρεπε να στηρίξει τον κ. Καμίνη, γιατί είναι «ένας δήμαρχος με αυτοδιοικητικά κριτήρια και ο πλέον επιτυχημένος στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια».

«Υποστηρίζει, όμως, τον κ. Κακλαμάνη, που είναι αποτυχών για τη δημαρχία και θέλει να επανέλθει, και τον κ. Σπηλιωτόπουλο. Είναι βελούδινη, όμως, η σχέση με τον κ. Κακλαμάνη και έτσι έχω αντιληφθεί, ενώ ο κ. Σπηλιωτόπουλος είναι, λέει, βουλευτής που δεν θα παραιτηθεί και θα παραιτηθεί μετά και άλλες τέτοιες σαχλαμάρες», σημείωσε.

Ο κ. Πάγκαλος τάχθηκε υπέρ του ασυμβίβαστου μεταξύ βουλευτή και υποψήφιου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Όλοι οι βουλευτές-υποψήφιοι δήμαρχοι να παραιτηθούν από βουλευτές ή να μην είναι υποψήφιοι δήμαρχοι. Και οι περιφερειάρχες, όλων των κομμάτων. Και μετά να δεσμευτούν ότι θα ολοκληρώσουν την τετραετία», είπε μιλώντας στο ΒΗΜΑ.

Αναφέρθηκε μάλιστα συγκεκριμένα στην υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για την περιφέρεια Αττικής Ρένα Δούρου, την οποία κάλεσε να παραιτηθεί.  «Και η κυρία Δούρου να πει ότι παραιτείται από βουλευτής. Βουλευτής δεν είναι; Οι μισοί υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ είναι βουλευτές, γιατί έχει μεγάλο πλούτο στελεχών».

Βολές κατά Αλ. Τσίπρα

Αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα προέβλεψε ότι θα πάρει το υψηλότερο ποσοστό του ως υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν.

«Στο τέλος θα μας πει ότι δημοψήφισμα θα είναι η εκλογή Τσίπρα ως υποψηφίου της Επιτροπής. Γιατί εκεί θα πάρει το υψηλότερο ποσοστό του και εγώ θα το σκεφτώ, διότι προκειμένου να ψηφίσω έναν Άγγλο, Γάλλο, Πορτογάλο ή Κονγκολέζο και δεν ξέρω ποιον άλλον, γιατί να μην ψηφίσω τον Έλληνα που τον ξέρω και του χρωστάω και μια υποχρέωση, επειδή ασχολείται μαζί μου;», είπε.

Κάλεσε ωστόσο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να εξηγήσει «πώς η δύναμη που τον στηρίζει, η Αριστερά της Γερμανίας, η Die Linke, είναι το κόμμα που είναι εχθρικότερο απ’ όλα τα άλλα σε σχέση με την Ελλάδα. Το κόμμα που μας συκοφαντεί με απίστευτους χαρακτηρισμούς, που λέει ότι είμαστε τεμπέληδες και κάνουμε τράκα και μας δίνουν οι Γερμανοί εργαζόμενοι το υστέρημά τους που είναι και ανακριβή όλα αυτά».

«Πρέπει είτε να τους αναγκάσει να αναθεωρήσουν είτε να τους καταδικάσει και να τους διαγράψει από το ψηφοδέλτιο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς ο κ. Τσίπρας», πρόσθεσε.