ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ελιά» τέλος! Δεν κατεβαίνουν με το ΠΑΣΟΚ οι «58» στις Ευρωεκλογές

«Ελιά» τέλος! Δεν κατεβαίνουν με το ΠΑΣΟΚ οι «58» στις Ευρωεκλογές

Πάγωσε η «Ελιά». Ο καθηγητής κ. Βούλγαρης ενημέρωσε τηλεφωνικά τον κ. Βενιζέλο ότι δεν θα προχωρήσει η συνεργασία για κοινή κάθοδο με το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές.

Η πρώτη φάση συνεργασίας των «58» με το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι πάει... περίπατο, αφού όπως αποφασίστηκε από την Κίνηση , τελικώς δεν θα συνεργαστούν με το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές, ενώ δεν θα πάρουν μέρος στη Συνδιάσκεψη στις αρχές Μαρτίου, όπου θα συμμετέχει ο υποψήφιος των σοσιαλδημοκρατών για την προεδρία της ΕΕ, κ. Μάρτιν Σουλτς.

Ο καθηγητής κ. Βούλγαρης ενημέρωσε τηλεφωνικά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι δεν θα υπάρξει κοινή κάθοδος στις ευρωεκλογές αν και οι 58 θα στηρίξουν τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ. Η συνάντηση αντιπροσωπείας της Κίνησης με το ΠΑΣΟΚ, που είναι προγραμματισμένη, θα πραγματοποιηθεί κανονικά, ενώ οι «58» θα συμμετάσχουν στη συνδιάσκεψη για την Κεντροαριστερά ως παρατηρητές.

Οι ενστάσεις των «58» επικεντρώνονται κυρίως στη συμμετοχή συγκεκριμένων προσώπων στο ευρωψηφοδέλτιο από πλευράς ΠΑΣΟΚ, στον ορισμό επικεφαλής της προσπάθειας, καθώς και στην προβολή που θα είχαν οι υποψήφιοι από τα ΜΜΕ.

Μετά τις ευρωεκλογές οι «58» δεσμεύτηκαν να επανέλθουν στην προσπάθειά τους για τη συγκρότηση της ελληνικής «Ελιάς».