Χουντής: Αναντίστοιχη της καταστροφής η έκθεση για την Τρόικα

Χουντής: Αναντίστοιχη της καταστροφής η έκθεση για την Τρόικα

Σε δήλωση προχώρησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής για την ψήφιση της Έκθεσης διερεύνησης του ρόλου και των λειτουργιών της Τρόικα στα τέσσερα κράτη μέλη με Μνημόνιο στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων του ευρωκοινουβουλίου.

«Η Έκθεση που ενέκρινε η Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων του ΕΚ για την Τρόικα, παρά τις επισημάνσεις, είναι αναντίστοιχη της κοινωνικής καταστροφής και εξαθλίωσης που βιώνει ο ελληνικός λαός. Καταψήφισα λοιπόν στην Επιτροπή την εν λόγω Έκθεση επειδή επί της ουσίας νομιμοποιεί το ρόλο και τη λειτουργία της Τρόικα, δεν ζητά την άμεση απεμπλοκή των χωρών από τα μνημόνια και την Τρόικα και τελικά καλεί σε συνέχιση των αντιλαϊκών πολιτικών των Μνημονίων.

Ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι η επιβολή της Τρόικα και των Μνημονίων στην Ελλάδα ήταν μια πολιτική επιλογή των ισχυρών, εγχώριων και ξένων, κέντρων εξουσίας, με στόχο την αναδιανομή του πλούτου σε βάρος των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων, τη διάσωση του χρηματοπιστωτικού τομέα και των ευρωπαϊκών τραπεζών και την κατίσχυση των πολιτικών λιτότητας σε όλη την Ευρώπη.

xountis1

Παρακολουθήσαμε στενά, από την πρώτη στιγμή, τις διαδικασίες για τη συγγραφή της Έκθεσης διερεύνησης του ρόλου και των λειτουργιών της Τρόικα στα τέσσερα κράτη μέλη με Μνημόνιο (Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Κύπρος). Με τις παρεμβάσεις μας και τις τροπολογίες μας, προσπαθήσαμε να συμβάλλουμε ώστε να αξιοποιηθεί στο μέγιστο η δυνατότητα αυτή. Το ίδιο θα πράξουμε και στη συνέχεια, με ορίζοντα την ψήφιση της τελικής Έκθεσης από την Ολομέλεια του ΕΚ».

Διαβάστε επίσης:

Έκθεση-καταπέλτης: Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της τρόικας