ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα μέτρα 700 εκατ. ευρώ ζητά η τρόικα

Νέα μέτρα 700 εκατ. ευρώ ζητά η τρόικα

-«Δεν κλείνει η συμφωνία μέχρι το κρίσιμο Eurogroupτης 10ης Μαρτίου», λένε οι Βρυξέλλες.

-Ανησυχία στο Μαξίμου – Αδειάζουν τα ταμεία

Σκληρή στάση επιμένει να κρατά η τρόικα σε όλα τα θέματα, λαμβάνοντας εντολές από Βερολίνο και Βρυξέλλες.

Το οικονομικό επιτελείο δεν κρύβει τη δυσφορία του για την αδιάλλακτη στάση των δανειστών που μέχρι στιγμής έχει απορρίψει όλες τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Στη γενικότερη εμπλοκή που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, εκτός από τα δημοσιονομικά, προστέθηκαν οι μεταρρυθμίσεις που πρότεινε ο ΟΟΣΑ και οι οποίες θα πρέπει μέχρι τις αρχές Μαρτίου να έχουν πάρει τη μορφή νομοσχεδίου.

Στο εσωτερικό της κυβέρνησης, υπουργοί αλλά και βουλευτές της πλειοψηφίας έχουν ήδη εκφράσει και δημόσια τις διαφωνίες τους με ορισμένες από αυτές τις ρυθμίσεις, γεγονός που έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις της τρόικας, η οποία προειδοποίησε ότι τα συγκεκριμένα μέτρα αποτελούν πλέον προαπαιτούμενο για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων.

Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι «δεν πρόκειται να επέλθει συμφωνία με την τρόικα μέχρι το κρίσιμο Eurogroupτης 10ης Μαρτίου όπου αναμενόταν να δοθεί το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δανειστές ζητούν νέα μέτρα ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ εκ των οποίων τα 350 εκατομμύρια θα πρέπει να ληφθούν άμεσα.

Η αισιοδοξία για το ότι θα βρεθούν λύσεις είναι περιορισμένη, καθώς οι όποιες προτάσεις καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει αφενός να καλύπτουν τους βουλευτές αλλά και την τρόικα.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών επισημαίνουν ότι οι διαπραγματεύσεις θυμίζουν το θρίλερ του Δεκεμβρίου με τους πλειστηριασμούς, που ως γνωστόν χρειάστηκε αρκετές εβδομάδες διαβουλεύσεων προκειμένου να βρεθεί στο «παρά πέντε» μια λύση που να ικανοποιεί όλες τις πλευρές.

Διαβάστε επίσης:

«Κλειδί» οι τράπεζες για τη συμφωνία με την τρόικα

Τέλος ο Τόμσεν από την παρέα της Τρόικα – Κρεμάει τα… παπούτσια του

Συνάντηση της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ με τους επικεφαλής της τρόικας

Στα άκρα η σύγκρουση με την τρόικα – Όλα τα θέματα ανοιχτά

Ισοδύναμα μέτρα λόγω της μείωσης των εισφορών

Εφάπαξ από το καλοκαίρι η μείωση ασφαλιστικών εισφορών

Γιατί η τρόικα αμφισβητεί τα πάντα

«Τα μασάει» η τρόικα για το πρωτογενές πλεόνασμα

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Χατζηδάκη με Τρόικα-Επιμένουν οι δανειστές

Έξι ζητήματα ανοιχτά στις διαπραγματεύσεις Κυβέρνησης-Τρόικας