ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης οι ομογενείς της Ουκρανίας»

«Αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης οι ομογενείς της Ουκρανίας»

«Είναι κατώτερο των περιστάσεων, τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και ιδίως η κατάσταση των ομογενών μας στην Ουκρανία, να καθίστανται αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του σχετικά με δηλώσεις στελεχών κομμάτων της αντιπολίτευσης για την κατάσταση των Ελλήνων ομογενών στην Ουκρανία.

«Και μόνο το γεγονός», προσθέτει «ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου έκανε σήμερα δήλωση για την ελληνική ομογένεια στην Ουκρανία, επιτιθέμενη στο Υπουργείο Εξωτερικών, υπό τη νέα της ιδιότητα, της υποψήφιας περιφερειάρχη Αττικής, και όχι ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, τα λέει όλα. Ακολούθησαν με δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλος Χαϊκάλης, αλλά και η Χρυσή Αυγή».

«Αν όσοι έκαναν δηλώσεις», τονίζει το ΥΠΕΞ, «ζητούσαν να ενημερωθούν πριν τοποθετηθούν δημόσια για το ζήτημα αυτό, θα γνώριζαν τη σημερινή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας. Η Ομοσπονδία αναφέρεται στη στενή και διαρκή συνεργασία της με την πρεσβεία μας στο Κίεβο και τα γενικά μας προξενεία στην Οδησσό και τη Μαριούπολη και διαψεύδει αυτά που εκλαμβάνονται ως δεδομένα στις παραπάνω ανακοινώσεις».

Διαβάστε επίσης:

Ρ. Δούρου: Αφωνία Βενιζέλου για τους ομογενείς της Ουκρανίας