Σαμαράς: Η Ελλάδα το 2014 επιστρέφει στην ανάπτυξη

Σαμαράς: Η Ελλάδα το 2014 επιστρέφει στην ανάπτυξη

Με τον Φιλανδό πρωθυπουργό, Γ. Κατάινεν συναντήθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός.

«Η Ελλάδα το 2014 επιστρέφει στην ανάπτυξη», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς αμέσως μετά τη συνάντηση.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η σκληρή δουλειά που έγινε και οι δύσκολες αποφάσεις που ελήφθησαν δημιούργησαν ένα κλίμα εμπιστοσύνης στο εξωτερικό για τη χώρα μας.

«Είμαστε στο σωστό δρόμο. Τώρα χρειαζόμαστε αναπτυξιακή κατεύθυνση» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Πρόσθεσε ότι συμφωνεί με τον Φιλανδό πρωθυπουργό, ο οποίος μίλησε για την ανάγκη διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ενώ υπογράμμισε πως το γεγονός ότι υπάρχει πλέον πρωτογενές πλεόνασμα είναι η καλύτερη ένδειξη για τη χώρα.

«Οι Φινλανδοί καταλαβαίνουν τη δοκιμασία της Ελλάδας. Υπήρξαν και εξακολουθούν να είναι απαιτητικοί εταίροι. Επιμένουν στις δύσκολες μεταρρυθμίσεις, αλλά εκφράζουν και την αλληλεγγύη τους» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Από την πλευρά του ο Φιλανδός πρωθυπουργός έκανε λόγο για «αξιοθαύμαστα αποτελέσματα» στην Ελλάδα, ωστόσο τόνισε ότι «η μάχη δεν έχει ακόμη κερδηθεί».

Τόνισε ότι πρέπει να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα και η χώρα μας να επικεντρωθεί στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

«Πήγατε πάρα πολύ καλά, ο λαός σας έχει αντιμετωπίσει τεράστιες θυσίες. Θαυμάζω πραγματικά το θάρρος τόσο της κυβέρνησης όσο και των πολιτών» τόνισε ο κ. Κατάινεν.

Οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν και τις εξελίξεις στην Ουκρανία, με τον Αντώνη Σαμαρά να τονίζει την υποστήριξη της Ελλάδας σε μία λύση πολιτική και βιώσιμη που θα φέρει την ομαλότητα στη χώρα.