ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ για Άδωνι: Ο πιο στυγνός εκφραστής των μνημονιακών πολιτικών

ΣΥΡΙΖΑ για Άδωνι: Ο πιο στυγνός εκφραστής των μνημονιακών πολιτικών

Επίθεση στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον, με αφορμή την καθιέρωση των απογευματινών χειρουργείων, ότι συνεχίζει το «θεάρεστο έργο της ισοπέδωσης της υγείας και στα νοσοκομεία».

Σε σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται, πως «όντας ο πιο στυγνός εκφραστής των μνημονιακών πολιτικών και πιστός στην πρόθεσή του να ιδιωτικοποιήσει πλήρως το δημόσιο σύστημα υγείας, ετοιμάζει νομοσχέδιο προκειμένου να λειτουργήσουν απογευματινά χειρουργεία και μάλιστα επί πληρωμή, κλείνοντας έτσι το μάτι σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, αφού όπως και ο ίδιος δήλωσε σε συνέντευξή του, αυτά θα υλοποιούνται μέσω συμβάσεων με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες». Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, «αυτό που φαίνεται να αγνοεί ο κ. Γεωργιάδης ή μάλλον δε θέλει να θυμάται, είναι η υπαρκτή κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία και βιώνουν οι ασθενείς».

«Την ώρα που στα νοσοκομεία του ΕΣΥ αναβάλλονται χειρουργεία, λόγω σοβαρών ελλείψεων σε υλικά και προσωπικό, και ενώ 3,5 εκατ. τουλάχιστον ανασφάλιστοι και άποροι στερούνται ακόμη και τα στοιχειώδη για την επιβίωσή τους, πόσο μάλλον ιδιωτικής ασφάλισης, οι προθέσεις του Υπουργού Υγείας μόνο οργή μπορούν να προκαλέσουν», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση. Όπως σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «είναι σαφές ότι ο κ. Γεωργιάδης με το νέο νομοσχέδιο επιχειρεί για μια ακόμη φορά να μας θυμίσει ότι δικαίωμα στην υγεία έχουν και θα έχουν μόνο όσοι μπορούν να πληρώσουν, στερώντας έτσι σε χιλιάδες πολίτες τη δυνατότητα πρόσβασης σε δωρεάν υπηρεσίες υγείας την ώρα της ανάγκης».

Διαβάστε επίσης:

«Ναυαγεί» η μεταρρύθμιση του Α. Γεωργιάδη

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων