ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στρατούλης: Συνεχίζει η Ελλάδα να είναι πρωταθλήτρια στην ανεργία

Στρατούλης: Συνεχίζει η Ελλάδα να είναι πρωταθλήτρια στην ανεργία

Σε δήλωση προχώρησε ο βουλευτής και Τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, σχετικά με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) για την ανεργία στις 28 χώρες-μέλ«Στο κόκκινο» η ανεργία - Νέο αρνητικό ρεκόρ για τη χώρα μαςη της ΕΕ το Νοέμβριο του 2013. «Η Ελλάδα συνεχίζει να είναι πανευρωπαϊκή πρωταθλήτρια στην ανεργία».

«Η Ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία ήρθε σήμερα για άλλη μία φορά να προσγειώσει την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου στην θλιβερή πραγματικότητα, την οποία έχουν δημιουργήσει οι βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές της και να επιβεβαιώσει ότι η χώρα μας για δέκατο πέμπτο συνεχή μήνα κρατά την ντροπιαστική πανευρωπαϊκή πρωτιά: Η ανεργία αυξήθηκε μάλιστα στο 28% και ιδιαίτερα για τους νέους στο 59%.

Τα αυξημένα ποσοστά ανεργίας στις χώρες του φτωχού ευρωπαϊκού Νότου έναντι των μειωμένων ποσοστών ανεργίας στις χώρες του πλούσιου ευρωπαϊκού Βορρά αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ποιος χάνει και ποιος κερδίζει από τις πολιτικές της αιώνιας λιτότητας της ευρωζώνης και της κ. Μέρκελ, αλλά και γιατί αυτές μπορεί και πρέπει να ανατραπούν με τον συντονισμό των αγώνων των λαών της Ευρώπης και την ενίσχυση με την ψήφο τους στις προσεχείς ευρωεκλογές των αριστερών δυνάμεων».

Διαβάστε επίσης:

«Στο κόκκινο» η ανεργία - Νέο αρνητικό ρεκόρ για τη χώρα μας