ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουίκ: Επιστροφές φόρου σε... τρία χρόνια

Κουίκ: Επιστροφές φόρου σε... τρία χρόνια

«Μας εκπλήσσει για άλλη μια φορά το σύστημα TAXIS με την εφαρμογή υποβολής του Ε9 και της πίστωσης των πληρωμών αλλά και τη μεθοδευμένη κωλυσιεργία των επιστροφών των φόρων πέραν των τριών ετών».

Αυτό καταγγέλλει με ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο βουλευτής επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, ο οποίος επικαλείται επιστολές που έφτασαν στο πολιτικό του γραφείο, από διαμαρτυρόμενους πολίτες.

Ο κ. Κουίκ προσθέτει ότι «με μία υπερφίαλη προαναγγελία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, τέθηκε στη διάθεση των πολιτών η εφαρμογή για την υποβολή του Ε9 για το έτος 2014.

Και όμως, κατά την πρώτη μέρα λειτουργίας της εφαρμογής, το σύστημα παρέμεινε κλειστό για την υποβολή του Ε9, επτά ώρες συνολικά!

Επιπλέον:

Αποκορύφωμα των αβλεψιών της Γ.Γ.Δ.Ε. αποτελεί η Ταυτότητα Οφειλής, όπου για κάθε βεβαιωμένο χρέος εκδίδεται διαφορετική Ταυτότητα Οφειλής, παρέχοντας τη δυνατότητα στους οφειλέτες να επιλέγουν τα χρέη τους προς πληρωμή κατά το δοκούν, ανεξαρτήτως του χρόνου παραγραφής αυτών.

Σε περίπτωση δε πληρωμής ποσού πλέον της ορισθείσης δόσης, για ρυθμίσεις που γίνονται ηλεκτρονικά, το σύστημα δεν τις αναγνωρίζει και τις παρουσιάζει ως υπερεισπράξεις.

Τέλος, σε ότι αφορά το σκάνδαλο της μη επιστροφής φόρων: «Είστε σε θέση, να μας γνωρίσετε σε ποιες Δ.Ο.Υ. ανά την Ελλάδα καθυστερούν υποθέσεις επιστροφής φόρων πέραν των δύο ετών; Θα μας γνωρίσετε τους λόγους που υποκρύπτονται στην καθυστέρηση αυτή; Άραγε το πρωτογενές πλεόνασμα προέρχεται και από τη μη επιστροφή φόρων;» ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά παράλληλα να μάθει για ποιο λόγο δεν εκδίδεται μόνο μία Ταυτότητα Οφειλής ανά Α.Φ.Μ.

«Τι μέτρα προτίθεστε να λάβετε για την επίλυση των λειτουργικών προβλημάτων του συστήματος Taxis;».