ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Αθήνα ο γερμανός πρόεδρος

Στην Αθήνα ο γερμανός πρόεδρος

Την Αθήνα επισκέπτεται από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας Γιοακίμ Γκάουκ, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γκάουκ θα επισκεφθεί το χωριό Λιγκιάδες των Ιωαννίνων, όπου τον Οκτώβριο το 1943 οι Γερμανοί είχαν εκτελέσει 81 κατοίκους, αλλά και την εβραϊκή κοινότητα.

Πρωτοβουλίες Μ. Γλέζου

Με αφορμή την επίσκεψη του γερμανού προέδρου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος απέστειλε δύο επιστολές για το θέμα των γερμανικών οφειλών.

Η πρώτη επιστολή απευθύνεται στον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, από τον οποίο ζητείται να συγκροτηθεί άμεσα η Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για την διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, προκειμένου η Επιτροπή να ζητήσει συνάντηση από τον γερμανό πρόεδρο.

Η δεύτερη απευθύνεται στον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, με τον κ. Γλέζο να ζητεί ενημέρωση για το πόρισμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, όπως είχε δεσμευθεί ο ίδιος ο υπουργός σε πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.