ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γερμανία: «Ενθουσιασμό για την Ελλάδα» διαπιστώνει η Όλγα Κεφαλογιάννη

Γερμανία: «Ενθουσιασμό για την Ελλάδα» διαπιστώνει η Όλγα Κεφαλογιάννη

«Ενθουσιασμό για την Ελλάδα» διαπιστώνει η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία βρίσκεται στο Βερολίνο με αφορμή την ελληνική συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΤΒ, τη μεγαλύτερη του κλάδου παγκοσμίως.

Η κ. Κεφαλογιάννη έκανε λόγο για αισιόδοξα μηνύματα σε ό,τι αφορά στην τουριστική περίοδο του τρέχοντος έτους, επισήμανε ωστόσο, ότι η περσινή επιτυχία «μάς γεμίζει ευθύνη» για την περαιτέρω βελτίωση του προσφερόμενου προϊόντος, σε μια εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά.


Αναφερόμενη στις προτεραιότητες του υπουργείου Τουρισμού, η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε, ότι καταβάλλεται προσπάθεια για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, κυρίως μετά το καλοκαίρι, διευκρίνισε ωστόσο, ότι απαιτείται ενεργοποίηση και των τοπικών κοινωνιών, καθώς οι τουριστικοί πράκτορες του εξωτερικού ζητούν «ζωντανούς» προορισμούς, με άλλα λόγια ανοιχτά ξενοδοχεία, εστιατόρια και τουριστικά καταστήματα, αλλά και προσφορά επιλογών άλλων δραστηριοτήτων.

Επισήμανε δε, ότι πέρυσι καταγράφηκε πρόοδος πχ στην Κρήτη και ανέφερε, ότι μετά τα θετικά στοιχεία του 2013, πολλές εταιρείες ξεκινούν την εφαρμογή προγραμμάτων κινήτρων.

Η κ. Κεφαλογιάννη εμφανίστηκε μετριοπαθής σε ό,τι αφορά στις δυνατότητες της χώρας για ευρείας κλίμακας διαφήμιση, καθώς οι πόροι είναι πλέον περιορισμένοι, εξέφρασε όμως την ικανοποίησή της για το γεγονός πως οι εκκρεμότητες του παρελθόντος έχουν τακτοποιηθεί και έχει αποκατασταθεί η αξιοπιστία της πολιτείας.

Ανέδειξε επίσης, τις νέες συνεργασίες του υπουργείου Τουρισμού με διαδικτυακές εταιρείες τού τουριστικού κλάδου (Trip Advisor, Expedia, Travelzoo κλπ) για την προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και τη σημασία που αποδίδεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.