ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επαφές Σαμαρά με Μέρκελ και Τιμοσένκο

Επαφές Σαμαρά με Μέρκελ και Τιμοσένκο

Επαφές με Ευρωπαίους ηγέτες έχει ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος βρίσκεται στο Δουβλίνο για τη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που θα εκλέξει τον υποψήφιο για την προεδρία της Κομισιόν.

Σήμερα, ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Ά.Μέρκελ, και την πρώην Πρόεδρο της Ουκρανίας, Γιούλια Τιμοσένκο.

Επιπλέον, θα μιλήσει στη συνέλευση του Κόμματος, όπου θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα Γιούνκερ, καθώς μάλιστα είναι ένας εκ των τριών που τον πρότειναν και αναμένεται να αναφερθεί στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και της Ευρώπης, τονίζοντας ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη.

Χθες, ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας, Έντα Κένι, τον πρωθυπουργό της Φινλανδίας, Γίρκι Κατάινεν και τον υποψήφιο για το χρίσμα Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Νωρίτερα, στις Βρυξέλλες είχε συναντηθεί και με τον νέο πρωθυπουργό της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι.

Ο κ. Σαμαράς έφτασε στο Δουβλίνο από τις Βρυξέλλες και πήγε κατευθείαν στο δείπνο των ηγετών, όπου συζητήθηκε η στρατηγική του ΕΛΚ στις ευρωεκλογές και οι δύο υποψηφιότητες για το χρίσμα, αυτές των κυρίων Γιούνκερ και Μπαρνιέ.

Οι διαδικασίες της συνέλευσης θα ολοκληρωθούν με την ψηφοφορία, η οποία θα είναι ηλεκτρονική.