ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεύτερος ο Ιωαννίδης στην Κεντρική Μακεδονία

Δεύτερος ο Ιωαννίδης στην Κεντρική Μακεδονία

Πρώτος έρχεται για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο Απόστολος Τζιτζικώστας, σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Βήμα της Κυριακής και η Κάπα Research.


Ο κ. Τζιτζικώστας σύμφωνα με τα αποτελέσματα φαίνεται πως αφήνει πίσω και μάλιστα με μεγάλη διαφορά τον Γιάννη. Ιωαννίδη.

Ο νυν περιφερειάρχης μάλιστα εμφανίζεται νικητής και σε όλα τα σενάρια για τον δεύτερο γυρο.

Συγκεκτριμένα ο Απόστολος Τζιτζικώστας έρχεται πρώτος με 23,8%, ενώ ο Γιάννης Ιωαννίδης έρχεται δεύτερος με 18,5%. Τρίτος είναι ο Μάρκος Μπόλαρης που στηρίζεται από τη ΔΗΜΑΡ, συγκεντρώνοντας το 10,6%, ενώ τέταρτη η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου με 9,4%.

Στον δεύτερο γύρο ο κ. Τζιτζικώστας φαίνεται να κερδίζει όλους τους υποψηφίους. Αν, ωστόσο, στο δεύτερο γύρο βρεθούν αντιμέτωποι ο Γιάννης Ιωαννίδης με τον κ. Μπόλαρη ή την κ. Χαραλμπίδου, τη μάχη φαίνεται να κερδίζει ο υποψήφιος της ΝΔ.

Περιφέρεια Αττικής

Όσον αφορά στην περιφέρεια Αττικής, στον πρώτο γύρο ο Γιάννης Σγουρός παίρνει 23,9% και ακολουθούν η Ρένα Δούρου με 18,6% και ο Γιώργος Κουμουτσάκος με 12,2%.

Στο δεύτερο γύρο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, αν ο κ. Σγουρός αναμετρηθεί με τη Ρένα Δούρου, τότε θα επικρατήσει με ποσοστό 41%. Αν αναμετρηθεί με τον Κουμουτσάκο τότε θα κερδίσει με 42,5%.

Σε περίπτωση που αναμετρηθούν η Ρένα Δούρου με τον Γιώργο Κουμουτσάκο, η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 38,7%.

Δήμος Αθηναίων

Στην Αθήνα, ο Γιώργος Καμίνης συγκεντρώνει το 25,8% και ακολουθούνοι Αρης Σπηλιωτόπουλος με 14,5%, Γαβριήλ Σακελλαρίδης με 14,3%, Ηλίας Κασιδιάρης με 11,6% και Νικήτας Κακλαμάνης με 9,7%.

Δήμος Θεσσαλονίκης

Ο Γιάννης Μπουτάρης έχει ισχυρό προβάδισμα που φτάνει το 42,3%. Ακολουθεί, με 20 μονάδες πιο κάτω ο Σταύρος Καλαφάτης από τη ΝΔ που συγκεντρώνει 22,7% και τρίτος έρχεται ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ με 9,2%. Στο δεύτερο γύρο ο Γιάννης Μπουτάρης κερδίζει με πολύ μεγάλη διαφορά όλους τους αντιπάλους του.

Πρόθεση ψήφου για ευρωεκλογές

Αναλυτικά, η πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές στην Αττική (Α-Β Αθηνών, Α-Β Πειραιά και υπόλοιπο Αττικής) διαμορφώνεται ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ 20,1%

ΝΔ με 17,6%

Χρυσή Αυγή 7,2%

ΚΚΕ 6,3%

ΠΟΤΑΜΙ με 5,9%

ΠΑΣΟΚ με 4%

ΑΝΕΛ με 3,5%

ΔΗΜΑΡ 2,2%.

Πάντως, στην Κεντρική Μακεδονία (Α-Β Θεσσαλονίκης, Σέρρες, Κιλκίς, Χαλκιδική, Ημαθία, Πέλλα, Πιερία) το κυβερνών κόμμα προηγείται της αξιωματικής αντιπολίτευσης με 3,9 μονάδες. Συγκεκριμένα, η πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές στην Κεντρική Μακεδονία έχει ως εξής:

ΝΔ 21,3%

ΣΥΡΙΖΑ 17,4%

Το Ποτάμι 8,1%

Χρυσή Αυγή 6,9%

ΚΚΕ 5,4%

ΠΑΣΟΚ 4,2%

ΑΝΕΛ 3,2%

ΔΗΜΑΡ 1,9%.

Διαβάστε επίσης:

Παρουσίασε τον συνδυασμό του ο Τζιτζικώστας

Θεσσαλονίκη: Στο Σοχό Τζιτζικώστας και Ιωαννίδης

Πρόσωπο με πρόσωπο Τζιτζικώστας - Ιωαννίδης