ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοππά-Καστανίδης-Μανίκας στην εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ

Κοππά-Καστανίδης-Μανίκας στην εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ

Δεν υπάρχει πουθενά Κεντροαριστερά ή Σοσιαλδημοκρατία που οικοδομήθηκε με μονομέτωπο αγώνα κατά της Αριστεράς. Δεν υπάρχει πουθενά Σοσιαλδημοκρατία που έβαλε την πολιτική κυβερνητική σταθερότητα πάνω από την επιβίωση της ίδιας της κοινωνίας, τόνισε στην παρέμβασή της στην εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία η μέχρι πρότινος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά και πρόσθεσε ότι τα διακυβεύματα είναι:

«Να αγωνιστούμε για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, χωρίς αναγκαστικά να ταυτιζόμαστε με τη λογική της Κομισιόν ή της ΕΚΤ. Η Ευρώπη είναι μια αξιακή δέσμευση με πολλούς δρόμους. Δεν υπάρχει ευρωμονόδρομος». Η κ. Κοππά υπογράμμισε ότι στην Ευρώπη, η Σοσιαλδημοκρατία δίνει τη μάχη να ξανακερδίσει, μετά από πολλά χρόνια, τη χαμένη ηγεμονία της, με ένα συνολικό σχέδιο και αθροίζοντας συμμάχους ώστε να καταλάβει και την πρώτη θέση σε αριθμό εδρών στο Ευρωκοινοβούλιο. «Γίνεται πια συνείδηση ότι η λύση είναι Αριστερά» σημείωσε. Απάντησε εμμέσως και στην κριτική της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και στελεχών της «Ελιάς», λέγοντας ότι ο σοσιαλδημοκρατικός, προοδευτικός χώρος δεν είναι μονοπώλιο κανενός.

«Δυστυχώς, είδαμε την ώρα που κάθε προοδευτική μεταρρύθμιση ξηλωνόταν, να ψελλίζονται άδειες λέξεις περί κεντροαριστεράς και σοσιαλδημοκρατίας. Όμως οι λέξεις χωρίς νόημα μένουν άδειο κέλυφος, όπως τα κινήματα χωρίς ανθρώπους, τα κόμματα χωρίς ψηφοφόρους και οι πολιτικοί που δεν εκπροσωπούν πια κανένα» επισήμανε και ολοκληρώνοντας την ομιλία της ανέφερε: «Είμαστε μια υπεύθυνη αριστερά. Και πιστεύουμε ότι είμαστε στη σωστή όχθη της ιστορίας, όχι απλά στη μέση. Όχι ένα άθροισμα πελατειακών δικτύων ή μηχανισμών σταυροδοσίας. Όχι μια σοσιαλδημοκρατία που δεν εκπροσωπεί κανένα, όχι μια αριστερή εκδοχή της ΝΔ. Είμαστε εδώ, είμαστε παρόντες και θα αγωνιστούμε για το καλύτερο. Για την Ευρώπη, την Ελλάδα, τους πολίτες της».

13761923

Στον χαιρετισμό του ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Καστανίδης, ανέφερε ότι όσοι συμμετέχουν στην Προοδευτική Συνεργασία βρίσκονται στη σωστή πλευρά για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς και πως είναι αναγκαία η αντίθεση με την κυβερνητική πολιτική. «Γιατί εμείς κι όχι οι άλλοι;» διερωτήθηκε και απάντησε λέγοντας: «Οι άλλοι πιστεύουν στις πολιτικές της ύφεσης, ενώ εμείς θέλουμε ένα εθνικό σχέδιο για την Ελλάδα της Αναδημιουργίας». Ο κ. Καστανίδης απέρριψε τη μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «δεν είμαστε ευκαιριακοί σύμμαχοι κανενός», και δήλωσε ότι προσέρχεται στη συνεργασία χωρίς καμία προϋπόθεση και χωρίς να διεκδικεί τίποτα. Το πρώην ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Μανίκας, είπε ότι η συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ απευθύνεται σ' όλους, αλλά διευκρίνισε ότι δεν φιλοδοξεί να είναι δεκανίκι της συντηρητικής πολιτικής ούτε του αριστερού λαϊκισμού. Καταληκτικά τόνισε:

13761863

«Δεν θα σωθεί η χώρα στο όνομα προσωπικών φιλοδοξιών που κρύβονται πίσω από την ταμπέλα της Κεντροαριστεράς». Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο πρώην υπουργός Νίκος Χριστοδουλάκης, ο διευθυντής του ΙΣΤΑΜΕ, Γιώργος Σιακαντάρης, ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΕΔ, Ηλίας Κικίλιας, ο δημοσιογράφος Ριχάρδος Σωμερίτης, ηγετικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ και εκπρόσωποι φορέων.

Διαβάστε επίσης:

Κουβέλης: Στόχος μας η αλλαγή της πολιτικής της λιτότητας

Φ. Κουβέλης: Στηρίζουμε αυτόνομα τον Μ. Σουλτς

Φ. Κουβέλης: Ο προοδευτικός πόλος θα κριθεί μετά τις ευρωεκλογές

ΔΗΜΑΡ: Ο κόσμος της Κεντροαριστεράς έχει μνήμη και κρίση