ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πονοκέφαλος» στο Μαξίμου για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά

«Πονοκέφαλος» στο Μαξίμου για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά

-Σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση των εξελίξεων

-Εντολή Σαμαρά για αποφυγή αντιπαραθέσεων με το ΠΑΣΟΚ

Συνθήκες σύγκρουσης στο εσωτερικό της κυβέρνησης προκαλούν οι εξελίξεις στην Κεντροαριστερά.

Το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να σωθεί πολιτικά με την εμπλοκή στις διεργασίες, γεγονός που δημιουργεί έντονη ανησυχία στο επιτελείο του πρωθυπουργού καθώς ,όπως τονίζεται, οι επιλογές τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο είναι «δίκοπο μαχαίρι».

Η εντολή που έχει δοθεί προς όλα τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη είναι να κρατούν αποστάσεις από την μάχη που γίνεται στον χώρο της κεντροαριστεράς και σε καμιά περίπτωση να μην ρίξουν νερό στον μύλο της αντιπαράθεσης.

«Δεν θέλω να έρχεστε σε ευθεία αντιπαράθεση με στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ», έχει διαμηνύσει ο πρωθυπουργός στους «γαλάζιους».

Ο κ. Σαμαράς γνωρίζει καλά πόσο κρίσιμη είναι η συγκεκριμένη χρονική περίοδος για την κυβέρνηση και το μόνο που δεν επιθυμεί αυτή τη στιγμή είναι να διαταραχτεί η κυβερνητική σταθερότητα.

Ωστόσο, τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα στο ΠΑΣΟΚ μόνο αδιάφορα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν και γι’ αυτό τον λόγο ο Αντώνης Σαμαράς έχει ζητήσει από τους στενούς του συνεργάτες να τον ενημερώνουν για κάθε εξέλιξη.

Το τηλεφώνημα που έκανε ο Ευ. Βενιζέλος στον πρωθυπουργό έγινε προκειμένου ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του Α. Σαμαρά και για να του ευχηθεί περιστατικά, όμως σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκαν και οι εξελίξεις στην κεντροαριστερά.

Το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια «σιωπηρή» στήριξη του Μαξίμου προς τον Ευ. Βενιζέλο και αυτό αποδεικνύεται σε μια σειρά από θέματα που αναγκάστηκε η κυβέρνηση να κάνει πίσω μετά από το «αντάρτικο» των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, κρατώντας παράλληλα χαμηλούς τόνους ώστε να αποφευχθεί μια κυβερνητική κρίση.

Ταυτόχρονα η Συγγρού συνεχίζει να επιτίθεται με σφοδρότητα στον Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος θεωρείται «αντίπαλος» του κ. Βενιζέλου.

Παρασκηνιακή συμμαχία μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υπήρξε και για τις υποψηφιότητες στις αυτοδιοικητικές εκλογές, με κύριο στόχο να μην εκλεγεί υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο Μαξίμου εξετάζουν όλα τα σενάρια και παραμένουν σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση των εξελίξεων.

Διαβάστε επίσης:

Ο Παπανδρέου «απειλεί» Βενιζέλο και τρομάζει Σαμαρά

Βαγγέλης μόνος, ψάχνει... κόμμα

Χρυσοχοΐδης: Σε υπαρξιακή απόγνωση το ΠΑΣΟΚ

Ξεκινά η Πανελλήνια συνδιάσκεψη της «Ελιάς»

Χαμός στο πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ - Διεκόπη η συνεδρίαση

«Βόμβα» Σκανδαλίδη:Το ΠΑΣΟΚ πέθανε - Ανάγκη άμεσων εκλογών!